Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Natascha Kampusch (22): To, co jsem prožila, mi dodává sílu

12. září 2010 | 04:43

Natascha Kampusch (22), kterou osm a půl roku věznil a týral Wolfgang Priklopil (†44), se o hrůzných letech s únoscem vyzpovídala v knize "3096 dní". Jaký byl její návrat do normálního života? A jak žije mladá Rakušanka dnes?

Natascha se tento týden objevila ve vídeňském knihkupectví, kde svou knihu oficiálně představila. Z kdysi vězněné a ponižované dívenky je dnes vyrovnaná mladá žena. „Už je to všechno za mnou a teď chci žít svůj vlastní život,“ svěřila se před početným publikem.

„Odvezli mě na policii, kde na mě čekala matka,“ popsala Natascha první okamžiky na svobodě, když v srpnu 2006 únosci utekla.

Natascha Kampusch uváděla i vlastní televizní show
Autor: ČTK, Isifa.com

„Hned jsem ji poznala, jako by to ani nebylo osm let. Byla tam moje matka. Padly jsem si do náručí a dlouho se objímaly,“ vzpomíná v knize dívka na šťastné shledání s matkou. Jejich vztah se však později začal kazit, když vyšlo na povrch, že matka možná měla o únosu indicie, ale ani ona, ani policie jim však nevěnovaly pozornost.

„Chtěla jsem se osamostatnit. Těch osm let ve vězení ve mně zůstane, nechtěla jsem být někde uvázaná,“ odůvodnila mladá Rakušanka, proč od matky odešla. Natascha po svém osvobození nějakou dobu studovala a měla i vlastní talkshow v televizi. Nyní žije sama ve Vídni a věnuje se fotografování. Jak sama říká, „to vše, co jsem přežila, mi dává sílu. Teď jsem volná.“

Autor: INT, jen, josK