Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ludmila (91) a Otto (99) si zase hráli na svatbu!

Novomanželé Erbanovi už plánují další oslavu, v příštím roce na jaře se pan Otto dožije sta let. Snubní prstýnky staříci z rukou nesundají, jsou na ně hrdí.
28. prosince 2009 | 05:00

Nejstarší novomanželé na světě spolu oslavili první Vánoce. Paní Ludmila (91) a Otto (99) Erbanovi si zároveň připomněli dvouměsíční výročí od doby, kdy si v domově důchodců v Podlesí na Vsetínsku řekli ano.

Novomanželé, kteří jsou součtem svých let nejstarším sezdaným párem na světě, si Vánoce moc k tělu nepřipouštějí. „My už žádné dárky nechtěli. Jsme rádi, že jsme se dožili takového věku a že jsme spolu,“ vysvětlila paní Ludmila. Ta si k štědrovečerní večeři dala klasického kapra, ale její muž si kvůli omezené pohyblivosti zvolil raději fié.

„Televizi nesledujeme, pokazila se nám,“ řekla paní Erbanová. „Spolu si ale vyprávíme a pořád si připomínáme svatbu,“ dodal pan Otto. „Otíčku, řekni zase ano,“ požádala partnera stařenka. „Ano. Lidušku mám za ženu,“ odvětil muž upoutaný na lůžko. Pak už se novomanželé svěřili, kolik dostali gratulací, a paní Liduška se nezapomněla pochlubit, že už na dveřích mají vizitku s novým příjmením.

Paní Erbanová už s manželem plánuje další oslavu. Pan Otto totiž na jaře oslaví sté narozeniny!

Autor: mach