Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poslední vzkaz statečného kluka: Maminko, neplakej!

Marián Babjačok svůj boj prohrál...
23. prosince 2009 | 08:59

Mariánko Babjačok (†13) z okresu Vranov nad Topľou na Slovensku bojoval s leukémii statečně a dlouho. Pár dnů před poslední bitvou vzkázal: Maminko, neplakej, bude dobře!

Naděje na úplné uzdravení se zvýšila, když Marianovi transplantovali kmenové buňky. Věřil, že se uzdraví, toužil být jednou lékařem, krutý osud mu to ale nedopřál. V úterý měl pohřeb.

"Maminko, neplakej, bude dobře. Chce žít a bojuju," tato slova vážně nemocný Marián vzkázal své matce Zlatici (37), která ho víc jak dva roky doprovázela po odděleních dětské onkologie. Mnohokrát se zdálo, že se karta obrací k lepšímu, zrádná leukémie se ale vždy vrátila. Nepomohla ani transplantace kmenových buněk.

Malý Marián svůj boj prohrál
Autor: Nový Čas

Marián toužil žít, jeho mladý organismus ale leukémie úplně rozložila. Poslední dny už statečný chlapec ani nedokázal mluvit a zadýchával se. "Sourozencům doma vzkázal, aby na něj mysleli a učili se. Po těžkém zápalu plic ležel tři týdny napojený na přístroje a minulou sobotu umřel," řekla Novému Času uplakaná maminka, která s manželem Mariánem (37) a synami Martinem (15) a Jánem (11) prožije nejsmutnější Vánoce.

Poslední rozloučení s Mariánem
Autor: kz, iva, anc

Autor: Nový Čas, jos