Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Manžel Ľubky (†36): Dianka byla tak nádherná!

28. listopadu 2009 | 06:14

Rasťo Franko (36) naposledy vzal do náručí nebohou dcerušku Dianku. Stalo se tak těsně před pohřbem. Spolu s ní pochoval i manželku Ľubku (†36), která před týdnem porodila mrtvé dítě a pak zemřela.

„Když jsem ji, takovou maličkou, držel v náručí, měl jsem zvláštní pocit,“ říká smutně čerstvý vdovec, který právě pochoval dvě milované osoby. Do jedné rakve uložil nejen svou drahou manželku, ale i svého třetího potomka.

„Bylo by to nádherné dítě. V peřince vypadala jako porcelánová panenka,“ dodává Rasťo. Poslední rozloučení s manželkou a dcerkou zůstane jeho nejsmutnějším dnem v životě.

„Vždy jsme je viděli šťastné a rozesmáté. Je to krásná rodina, která stále drží spolu. Hlavně první měsíce teď budou pro ně velmi těžké,“ uvedli příbuzní rodiny. Navzdory tomu, že Rasťova bolest je stále velmi čerstvá, snaží se vzchopit. Má přece s Ľubkou ještě dvě zdravé děti, které ho potřebují. „Už jsem i pral. Musím se přece postarat o Natálku (13) a Rastíka (15). Ľubka zůstane v našich srdcích navěky jako nejlepší maminka,“ dodal zlomený Rasťo.

Stále pokračuje policejní vyšetřování, protože pozůstalí věří, že za smrt Ľubky mohou liknaví lékaři v nemocnici ve Spišské Nové Vsi.

Autor: Braňo Bielený