Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Slepecký pár má dceru: Slyšíme, že je krásná

2. listopadu 2009 | 05:00

Prožívají veliké štěstí. Už podruhé. Nevidomému páru Petru (34) a Monice (37) Maškovým ze Skutče se totiž narodilo druhé dítě – Anička. Maminku i dcerku si tatínek Petr už přivezl z porodnice domů.

Mnozí je přitom zrazovali od úmyslu mít děti už před početím jejich první dcerky Kačenky (2). Oni ale na ně nedali.

„Všichni říkají, že je Anička krásná holka, tak jim věřím. Pro mne je důležité, že je zdravá a má všechno na svém místě tak, jak má mít,“ řekl Blesku Petr Mašek. Z toho, že by starost o dvě malé děti s manželkou nezvládli, strach nemá. Spíše se obává reakce okolí. „U nás nám lidi fandí. Nedávno ale přijela paní ke mně na masáž a rozbrečela se, když mi vyprávěla, jak se pohádala kvůli nám v autobuse. Jedna cestující o nás mluvila, jak jsme nezodpovědní, že můžeme chtít dítě,“ kaboní se Petr Mašek.

„Samozřejmě že jim pomáhám, ale není věc, kterou by nezvládli. Oba mě překvapili, syn i jeho manželka,“ podporuje mladé babička Jiřina Mašková (63).

„Zvládneme to, neboť mám skvělého manžela. O holky se stará se mnou, přebalí je, i v noci k nim vstane. Já se v klidu mohu vyspat,“ vysekla poklonu manželovi maminka Monika.

Na malou Aničku si musí zvyknout i její sestřička Kačenka (2). Zatím na ni nahlíží jako na panenku. Zato vodicí psi ihned pochopili, jak se mají chovat. „Od té doby, co jsme Aničku převezli, ani neštěknou. Jsou jako chůvy a malou ihned přijali,“ pochlubil se Petr Mašek.

Autor: Jaroslav Krčál