Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Z deprese muže vyléčila panenka v životní velikosti, nahrazuje mu vlastní dítě

30. června 2015 | 20:08

Říká se, že děti jsou často smyslem života. Jejich přítomnost dokáže lidem vrátit chuť do života. A stejně to zřejmě cítil i mladý muž, který se kvůli psychické nemoci nikdy neoženil a nestal se otcem. Velmi tím však trpěl. Nakonec ale našel neobvyklé řešení svého problému. Pořídil si panenku, se kterou zachází jako se skutečnou dcerou.

Číňan Song Bo neměl až do nedávna příliš šťastný život. Před dvěma lety mu diagnostikovali vážnou nemoc. Roky trpěl nesnesitelnými bolesti hlavy a nakonec začal mít silné deprese. Jeho zdravotní stav byl tak špatný, že byl přesvědčen, že se nikdy neožení a nebude mít děti. A to jeho nemoc ještě zhoršovalo. Nevěděl ale, že se jeho život už brzy změní.

Když jako obvykle brouzdal po internetu, narazil Song jednoho dne na webové stránky Taobao, které nabízely obrovské panenky pro děti. Vybral si tu, která měří 155 centimetrů a zamiloval se do ní v okamžiku, kdy zásilka dorazil a on ji vybalil z krabice. Pro většinu lidí by to byla jen realisticky vypadající panenka na hraní, ale pro Song Boa to byl nový začátek. Začal s panenkou zacházet jako se svojí dcerou. Bral ji s sebou všude, kam šel, dokonce jí dal i jméno - Xiao Die, což v překladu znamený Malý motýlek.

Série fotografií nahraných na Weibo ukazuje trochu neobvyklé duo otec - dcera, jak si užívá v kině a v cukrárnách. Jak se zdá, Song je ve společnosti své plastové "dcery" opravdu šťastný. V jeho tváři se odráží péče a něha, jako by malá Xiao byla skutečným dítětem.

Song Bo v současné době žije se svou matkou, která prý neměla žádné námitky, když do jejich životů přinesl panenku v přepočtu za pětapadesát tisíc korun. Nejspíš si všimla, jak dobrý vliv to hned od začátku mělo na jejího depresivního syna, a rozhodla se mu být oporou, místo aby mu říkala, že brát panenku jako skutečné dítě není normální.

Doufejme ale, že se mladý muž v budoucnu přeci jen seznámí s nějakou sympatickou ženou a pořídí si dítě skutečné.

S panenkou Song Bo zachází jako kdyby to byla skutečná dcera.
Autor: reprofoto INT/Weibo

Autor: red