Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ujíždíte na selfíčkách? Číslo, které prozradí, jestli jste ještě normální

...
26. dubna 2015 | 21:09

Sami sebe fotíme už skoro všichni. Selfie zveřejňují politici, celebrity i obyčejní lidé. Málokdo z nás se ale na sociální síti pochlubí hned první fotkou. Kolik jich uděláte vy, než jste spokojeni? Prozradíme vám, kolik záběrů už je přes čáru.

Pitvoříme se na sebe, zkoušíme různé výrazy, upravujeme účes, měníme pózy... Schválně – kolik času uplyne a kolik úsilí vyvinete, než se rozhodnete svou fotku "poslat do světa"?

Pokud potřebujete víc než osm pokusů, měli byste se nad sebou vážně zamyslet! A jestli jich uděláte víc než deset, navštivte raději rovnou doktora Nešpora.

Náročnější jsou ženy, ale ani muži nezůstávají pozadu

Nejnovější průzkum o tom, jak sociální média ovlivňují náš pocit sebeúcty, ukázal, jak moc jsme ve skutečnosti posedlí naším vzhledem, kterým se prezentujeme na sociálních sítích.

Ti, kteří tomu (zatím) nepropadli, klidně zveřejní hned první fotografii. Normální muži pak potřebují v průměru čtyři snímky, u žen je tohle číslo samozřejmě o něco vyšší. V průměru jim ke spokojenosti "stačí" snímků šest.

Zajímavý je i fakt, že téměř polovina žen trpí při prohlížení selfie fotografií ostatních žen depresemi. Připadají jim hezčí, štíhlejší, zábavnější. Muži si s tím naopak příliš těžkou hlavu nedělají.