Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Omládnete: Zamilujte se... Do kaviáru!

19. března 2012 | 14:52

Poprvé jsem kaviárovou řadu zaregistrovala před lety u luxusní švýcarské značky La Prairie. Její produkty mi tenkrát připadaly jako hotový sen. Bohužel nedostižný... Delikátní kaviárovou péči si ale můžete dopřát i mnohem levněji.

Proč právě kaviár?

Nejenže báječně chutná, ale jeho účinky na pleť jsou skutečně zázračné. Jedna kulička obsahuje vysoký podíl vitaminů, aminokyselin a proteinů, které chrání kůži před stárnutím, rozjasňují ji a vyživují. Navíc je kaviár stoprocentně přírodní.

Pro koho se hodí?

Oceníme ho hlavně ženy po třicítce. Je ideální na unavenou a stárnoucí pleť, která se už hůř regeneruje. Ani mladé pokožce rozhodně neuškodí, ale ta si s regenerací ještě umí poradit sama. Pokud vám ještě není třicet, a přesto byste chtěla kaviárovou řadu zkusit, dopřejte si nějakou méně koncentrovanou. Kosmetika s kaviárem je vhodná i pro citlivou pleť.

Rybí jikry dokáží s pletí neuvěřitelné zázraky
Autor: shuterstock.com
Co umí kaviár?

*   Vypíná a rozjasňuje pokožku.
*    Okamžitě potlačuje známky stárnutí.
*    Zjemňuje hluboké vrásky a působí i preventivně.
*    Stahuje póry.
*  Omezuje vznik červených žilek.
*    Zpevňuje kontury obličeje.
*    Hluboce hydratuje a regeneruje pokožku.
*    Dodává pleti energii, dělá ji svěží a mladistvou.

Jaké výrobky si můžete dopřát?

Dnes už jsou dostupné přípravky zaměřené na celé tělo. V nabídce najdete koupelové oleje, pleťová séra a masky, denní, noční a oční krémy. Ještě před pár lety byla většina přípravků pro „normální“ ženu skutečně nedostupná a dopřávaly si ji především celebrity. Jenže kaviár naštěstí začaly vyžívat i takové značky, jako jsou třeba Dermacol či Ryor. Pokud si ale náhodou můžete dokonalý luxus dovolit, švýcarská značka La Prairie za to opravdu stojí. Ne nedarmo si ji oblíbila i Angelina Jolie nebo Catherine Zeta-Jones.

Redaktorka vyzkoušela…

Kaviárové ošetření pleti De Luxe

Přes zimu na své pleti pravidelně vidím, jak trpí. Objevují se mi červené skvrny, moje kůže bývá unavená a pobledlá. A ať zkouším různé pleťové krémy, nic ani s příchodem jara nepomáhá. Proto jsem se odhodlala k tomu, že vyzkouším kosmetické ošetření v novém pražském salonu na Vinohradech. Jelikož jsem hledala něco, co bude účinkovat opravdu až „na dřeň“, vybrala jsem si kaviár.

Tanečnice Libuška Vojtková vám nyní i ošetří pleť kaviárem
Autor: archiv firmy
Moje pocity

Už samotný salon má příjemnou atmosféru. A procedura, která trvá 90 minut, byla v chladném zimním období skutečným balzámem. Položila jsem se na pohodlné lehátko, kosmetička mě zakryla teplou, měkkou dekou, pustila relaxační hudbu a kaviárové hýčkání začalo. Co všechno jsem podstoupila? Povrchové i hloubkové čištění pleti, které ale vůbec nebolelo. Kosmetička mi dokonce upravila obočí. Součástí péče je i peeling, nanesení kyseliny hyaluronové a velice příjemná masáž obličeje, krku a dekoltu, která trvá 25 minut.  Následuje kaviárová maska, kdy můžete ještě 20 minut nerušeně odpočívat. Poté poslední čištění a závěrečné nanesení kaviárového krému a séra na oční okolí. A co jsem velmi ocenila bylo, že mě vstřícná kosmetička na závěr i jemně nalíčila. Nemusela jsem tak mít paniku, že musím vyrazit mezi lidi bez make-upu.

Jaké byly výsledky?

Kaviár mě vůbec nezklamal. Naopak! Vím, že si tuto péči budu dopřávat pravidelně. Pleť se mi vypnula, zjemnila, rozzářila, vysušené červené skvrny byly pryč. Účinek jsem navíc pozorovala celý měsíc. Když čas od času potřebujete pokožku hloubkově zregenerovat, tahle investice se rozhodně vyplatí.

Kolik to stojí?

Ošetření s 2% kaviárem vás vyjde na 890 Kč

Ošetření s 5% kaviárem (vhodný od 35 let výše) stojí 990 Kč

Autor: Alena Dušková, Kbak