Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pravidla letního flirtu: Na co si dát pozor a kdy se odvázat?

Z letního flirtu se může vyklubat i láska na celý život. Nejde na to ale spoléhat
30. července 2013 | 06:00

Na pláži, u bazénu, nebo na chatě s přáteli. Proč si nezpříjemnit letní počasí malým, leckdy nevinným flirtem? Jenomže se do toho nesmíte zamotat. Ona se totiž taková letní láska může proměnit v pěkný problém.

Nechcete letního flirtu na podzim litovat? Pak byste měli dodržovat následující pravidla a zásady. Jedině tak dosáhnete nezávazné, krásné a osvěžující letní lásky.

Bez nároků na závazek
Letní flirt skrývá důležitou výhodu. Zpočátku ho můžete chápat jako nezávazný, později se však může proměnit ve vztah na celý život. Smyslem flirtování je pobavit se, zasmát se nebo navodit příjemnější atmosféru. Tím získává na atraktivitě. Pokud vyšlete hned na začátku signály o tom, že flirtujete se záměrem nalézt si partnera, pravděpodobně se setkáte s menším pochopením, než když vyšlete signál nezávazný, letní a uvolněný.

I pro zadané
Lidé, kteří spolu flirtují, mohou být i zadaní. Každý flirt nemusí hned znamenat pozvánku do ložnice! Ti, kteří mají vztah, by si určitě ho rozhodně neměli odpírat. Ale vše má svá pravidla! Máme totiž na mysli jen úsměvy, pohledy, nezávaznou konverzaci či žertování. Dále rozhodně nezacházejte.

Důvěřujte, ale prověřujte
K novým lidem přistupujte nejen přátelsky, ale i s osobním odstupem. Letní flirt je sice lákavý, ale neměli byste ho pokoušet za každou cenu. Především pokud od něj chcete více než pár milých vět prohozených u baru. Ač bude trvat třicet minut nebo jednu letní noc, stále myslete na to, že protějšek téměř vůbec neznáte!

Flirtování totiž svádí k navození takové atmosféry, která budí dojem, že se znáte mnohem déle a váš vztah je důvěrnější než ve skutečnosti. Nezapomeňte, že je to hra s nejasnými pravidly, kterou můžete rozehrát podle vlastního uvážení a užít si ji podle svého gusta. Vytyčte sami v sobě určité hranice!

Láska na celý život
Je možné, že právě díky letnímu flirtu poznáte osudovou lásku svého života. Jak ale s takovým vztahem naložit, když jste původně od protějšku vůbec nic nečekali?

Autor: ema