Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejsilnější erotogenní zóna? Jednoznačně mozek!

Existuje údajně jen jedna erotogenní zóna a tou je mozek. Zamilovanost, představy a fantazie dokážou účinně a nejvíc ze všech jiných možností zvýšit naše vzrušení.
26. července 2013 | 13:05

Můžete se vyznat v anatomii, poslepu najít nejtajnější erotická místa na jeho těle, ale nejvíc vzrušení máte vy i on v hlavě.

„Třicetiletý muž si v mé ordinaci nedávno stěžoval, že všechny partnerky vždy dokázal nekoitálně uspokojit, ale s tou současnou si neví rady. Co má udělat, aby si sex skutečně užila? Existuje údajně jen jedna erotogenní zóna a tou je mozek. Zamilovanost, představy a fantazie dokážou účinně a nejvíc ze všech jiných možností zvýšit naše vzrušení,“ říká sexuoložka a psycholožka Laura Janáčková.

O techniku rozhodně nejde

Aby milování stálo za to, je třeba se dotýkat, líbat, laskat, mazlit. Ženy mají nejvzrušivější místa ve vlasech, na ústech, očích, krku, zádech, prsou, hýždích a samozřejmě na vulvě, klitorisu, hrázi a G bodu. Málokdy nás nadchne styl „rychle na věc“. Sem tam je super, ale spíš nás nastartuje jemné líbání zvlášť horního rtu, který je jedním z nejcitlivějších míst na těle, masáž krku, nebo hlazení a foukání chmýří na zadní straně krku.

Orální sex
Autor: profimedia.cz
Jak na chlapy

Vzrušit muže není až taková alchymie. „Vzrušení u pánů vyvolává v podstatě jakýkoli dotek partnerčina těla. Zvláště citlivě reagují na líbání na šíji, hrudi, břiše, slabinách, pohlaví a na vnitřní straně stehen. Někteří muži mají rádi laskání ušního lalůčku a zadní části ucha,“ radí sexuoložka.

Eso v rukávu

Pokud na vašeho milého nic nezabírá, vyzkoušejte erotogenní bombu. Lehce mu přejíždějte po slabinách nebo ho líbejte směrem k vnitřní straně stehen, a hlaďte směrem k penisu, nakonec přijdete opakované stlačování hráze. Samozřejmě nejsilněji pánové reagují na doteky na penisu. „Na celém mužském těle je nejvíce vzrušivý penis – dráždění tohoto místa způsobuje ty nejintenzivnější sexuální prožitky,“ uzavírá Laura Janáčková.

Víkend je před vámi, tak si ho užijte a vyzkoušejte některé techniky se svým miláčkem.

Orální sex
Autor: profimedia.cz

Autor: MAJ