Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ideál mužů? Věrná hospodyňka! Nemusíte obětovat celý život tomu, aby váš muž byl spokojený

Časy se mění. Manželé už dávno přestali být výlučnými živiteli svých žen a ty si stále více uvědomují svá práva, zejména vlastní ekonomickou nezávislost a rovnoprávnost. Zvyšují proto nároky na manžele a na muže všeobecně. Muži však prozatím nehodlají svoje představy měnit, takže se podívejme, co od nás naše drahé polovičky stále ještě očekávají...

V první řadě věrnost Stejně tak jako lásku očekávají od svých manželek i věrnost. Všichni berou jako fakt, že naše společnost je postavená na principu monogamie, vnímáme to jako naprostou přirozenost. Přesto to s manželskou věrností nevypadá nijak idylicky. Známý psychiatr a specialista na partnerské vztahy Miroslav Plzák tvrdí, že až 95 % manželství alespoň jednou postihne nevěra jednoho partnera. Zbylých 5 % tvoří manželství výjimečná nebo nějakým způsobem invalidní. Můj dům, můj hrad Schopnost manželky vytvořit z domácnosti milé, přitažlivé rodinné hnízdo, do nějž se všichni rádi vracejí, hodnotí téměř každý manžel velmi vysoko. Jistě - ženská schopnost zútulnit jakékoliv místo na Zemi je opravdu fascinující! Takže naříkat nad tím, že většina domácích prací již tradičně spadá do kompetence ženy, nemá smysl, i když žena třeba pracuje mnohem více a tvrději než její manžel. Muž jednoduše očekává, že po vyčerpávajícím dni zakotví v klidném přístavu. O manželovi se nikdy neklevetí Jistý manžel si stěžoval, že ho manželka všude, zejména u jejích příbuzných, nespravedlivě kritizuje, tvrdí polopravdy, vynáší a zveličuje jeho chyby a do manželských intimností zasvěcuje i svou matku. Přes všechny řeči o emancipaci touží i osvícení muži po tom, aby je manželky obdivovaly a uznávaly jejich autoritu. Rozebírání defektů manželova charakteru na veřejnosti by proto mělo být tabu - kritika není příjemná nikdy a kritiku za vlastními zády vnímá manžel dokonce jako úder pod pás. Prvotřídní hospodyňka Manžel také velmi oceňuje, pokud jeho partnerka dokáže hospodařit se společnými penězi podle jeho představ. Automaticky očekává, že se žena nezaměří na svoje potřeby, ale na potřeby celé rodiny. Společné peníze jsou běžným námětem pro manželské spory. Některým mužům zvedne hladinu adrenalinu i spontánní koupě zajímavé knihy, jiní naopak ani nemrknou okem, i když je cena koupené sukně povážlivě vysoká. Jednoduše dokonalá Osvědčenými způsoby, jak se připravit o manželovu lásku, jsou rýpavost, puntičkářství a bezdůvodná žárlivost. Pokud si manželka nachází stále nové a nové důvody k brblání, hašteření a hádkám, muž od toho bude hledat únik, a láska se brzy odporoučí do věčných lovišť. Manželka by měla svou inteligencí odhadnout a vycítit, jaký způsob zacházení manželovi nejlépe vyhovuje a s čím je spokojen. To ovšem neznamená, že by se měla ve všem podřídit jeho požadavkům! Absolutní přizpůsobení se vede totiž k nerovnému vztahu. Je však dobré vědět, co se "pánům tvorstva" vlastně honí hlavou, protože správná taktika bývá pro ženy mnohdy základem úspěchu. Vždyť co jiného je manželství než soužití dvou rozdílných osobností! Musí proto být jedním velkým kompromisem. Bez vzájemných ústupků a dohod neexistuje cesta ke šťastnému vztahu. A nezapomínejte, že štěstí je přesně to, co za ně samy považujete!


5 atributů dokonalé manželky očima muže 1. Za jiným mužem se ani neohlédne. 2. Když přijdu domů, chci mít pokoj a k tomu ještě teplou večeři. 3. Naše společné problémy neopustí zdi našeho bytu. 4. Neutrácí peníze na ženské hlouposti. 5. Nebombarduje mě výčitkami, když jsem unavený. Nejlepší by bylo, kdyby mi nevyčítala nikdy nic! Manželé vyžadují od svých žen zásadně věrnost. Na sebe však už tolik přísní nejsou, někteří by dokonce uvítali širší výběr ze zástupu potenciálních partnerek.

Související články
Další články z kategorie