Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tělesný pach jako klíč k nalezení ideálního partnera

tělesný pach
7. května 2009 | 22:48

Od dob internetu se seznamování výrazně proměnilo a především usnadnilo, ale řada nezadaných nadšenců narazila ve chvíli, kdy se s úžasným protějškem, s nímž trávila spoustu hodin na síti, sešla osobně. Něco nesedělo.

Tomu něco se říká chemie a je v lidském párování nesmírně důležitá. Má totiž biologickou podstatu. A německá společnost Basisnote teď nabízí revoluční internetovou seznamku, která páruje dvojice podle jejich tělesného pachu.

Čím více se geny dvou lidí liší, tím větší šanci mají, že zplodí zdravé vitální dítě. A tím více se ale liší také jejich tělesný pach. Biolog August Hammerli se proto rozhodl, že začne se seznamováním na internetu, kde se zohledňuje nejen vizáž a charakter, ale také vzájemná pachová kompatibilita.

Zájemci o seznamování musejí poskytnout Hammerlimu genetický materiál a pachovou stopu ze svých úst. On jim vytvoří pachový profil a v seznamce pak označí, kdo ke komu se hodí na stupnici od jedné do stovky.

Při běžném seznamování na internetu mají lidé zcela znemožněno poznat pach protějšku a zjistit, zda to chemicky správně jiskří. Čím více si však lidé voní, tím větší mají šanci, že zplodí zdravé dítě.

„To je také důvod, proč se cítíme být přitahováni k těm lidem, kteří se k nám dobře hodí ve smyslu pachového profilu,“ tvrdí Hammerli

Autor: Famous, oj
Další články z kategorie