Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

8 důvodů, proč nejste schopná dosáhnout orgasmu

  • Projděte si bod po bodu a možná budete mít po problému
    14. listopadu 2015 | 06:00

    Kéž bychom v tomto ohledu mohly být jako muži, ti s dosažením orgasmu rozhodně nemají problém, tedy alespoň valná většina z nich. To se o nás ženách říct nedá. Někdy je to tak úmorná dřina jako vyřešit matematickou rovnici o několika neznámých. A přitom má možná jednoduché řešení. Odborníci se shodují na těchto aspektech, které souvisejí s komplikovaným dosahováním orgasmu. 

  • Užíváte léky, které vám komplikují dosažení orgasmu

     

    Autor: shutterstock

    Užívání léků na deprese nebo úzkosti může způsobit, že se v těle sníží hladina sexuálních hormonů, a to má za následek snížení schopnosti orgasmu nebo celkovou neschopnost jeho dosažení. Takže pokud je celkově sex dobrý, pouze nemůžete vyvrcholit, může to být právě ten důvod. Promluvte si s doktorem a zjistěte, jestli nejsou na trhu jiné prášky, které nebudou mít takové vedlejší účinky. 

     

  • Máte sex jen jedním způsobem

     

    Autor: shutterstock

    Mnohdy si muži myslí, že jsou těmi nejlepšími milenci na světě, když do toho buší jako králíček na baterky. Pravděpodobně jim ještě nikdo neřekl, že jen malé procento žen dosahuje orgasmu pouze při souloži. Pokud to neudělá on, musíte si pomoci sama. Zkuste stimulaci klitorisu, zatímco on obstarává stimulaci vnitřní. Můžete použít také vibrátor, uvidíte, že orgasmus na sebe nenechá dlouho čekat. 

     

  • Nemáte dostatek času nebo žádnou předehru

     

    Autor: shutterstock

    Mnoho žen předstírá orgasmus, protože mnoho mužů předstírá předehru. Pokud vám váš partner nedá chvilku na rozehřátí a nevyvolá ve vás touhu mít sex, potom je velice složité dosáhnout orgasmu. Poproste ho, ať trochu zpomalí a věnuje se vám, líbá vás, zajímá se také o jiné partie, než je vaše vagina, protože to je opravdu stěžejní postup k tomu, aby vám pak šlo vše jako po másle.

  • Jste moc vystresovaná a nedokážete se uvolnit

    Autor: shutterstock

    Ženy mají při sexu mnohdy hlavu plnou zbytečných věcí, které by měly vypustit, a měly by se uvolnit. Jenže občas je těžké nepřemýšlet o tom, jestli vám zrovna tenhle bude věrný, jak je na tom s bezpečným sexem, nebo se neobávat, že byste mohla náhodou otěhotnět. Nemluvě o ženách, které myslí na to, kdo odvede zítra děti z družiny, či plánují, co koupit té nepříjemné tchyni k narozeninám. Pokud se budete v duchu stresovat takovýmhle způsobem, nedivte se, že nevybuchujete kaskádami orgasmů. 

     

  • Vůbec netušíte, co vám vlastně dělá dobře

     

    Autor: shutterstock

    Nerodíme se experty na vlastní sexualitu. Během života nám o tom také nikdo neporadí ani neřekne, pokud se o to samy nezajímáme. A to bychom měly, už pro naše dobro. Nejlepším učitelem je vaše tělo samo. Zkuste se zaměřit na masturbaci, tou se nejlépe zjistí, co vám dělá dobře, kde máte ty nejcitlivější oblasti, jestli vám vyhovuje stimulace zvenku na klitorisu, nebo ve vagině.

    Video se připravuje ...
    Jak si vybrat vibrátor? Specialistka vám ukáže ten správný pro vás! • VIDEO: Adam Balažovič

     

  • Moc se soustředíte na to, abyste rychle dosáhla orgasmu

     

    Autor: shutterstock

    Nemyslet na orgasmus, to je klíčem k tomu, abyste ho byla schopna dosáhnout. Pokud tam ležíte a jediné, co vám běží hlavou, je „sakra, tak už pojď! Už je to dlouho, za chvilku ho to přestane bavit“, tak to je jen cesta do pekla bez orgasmu, to to můžete rovnou vzdát. Stejně tak jako sex po ránu: víte, že nemáte tolik času, ale myslet na to, jestli to stihnete nebo ne, to je pak na nic! Užívejte si všeho, co dělá, zapomeňte na orgasmus, a on přijde, až ho budete nejméně čekat. 

     

  • Možná potřebujete lubrikační gel

     

    Autor: shutterstock

    Přestože naše těla produkují přirozené lubrikanty, někdy jich zkrátka není dost. Působením hormonálních změn, braním léků nebo z jiných důvodů se netvoří tolik vlhkosti, kolik by bylo potřeba k příjemnému sexuálnímu zážitku. Lubrikační gely nejsou jen pro starší dámy, občas ho potřebuje každá z nás. Možná jen kapka lubrikantu je to, co je třeba k tomu, abyste konečně dosáhla kýženého cíle. 

     

  • Máte nějaký závažnější problém

     

    Autor: shutterstock

    To, že byste měla nějaký fyzický problém, který vám brání v dosažení orgasmu, je velice nepravděpodobné, ale je pravda, že by se mohlo stát, že máte klitoris uvězněn pod kůží tak, že je méně citlivý. To se dá operativně vyřešit. Většinou to ovšem opravdu spíše závisí na vlastním prozkoumávání, použití sexuálních pomůcek a komunikaci s partnerem.

    Video se připravuje ...
    Bičíky, roubíky a pouta. Expertka radí, jak je vybrat! • VIDEO: Adam Balažovič

     

     

     

     

     

     

     

     

Diskuse ke článku
.