Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

7 důvodů, proč je ranní sex lepší než kterýkoliv jiný

  • Ranní sex prospívá tělu i duši.
    7. července 2015 | 06:00

    Některé situace v životě jsou vážně úžasné. Rozhodly jste se koupit si kalhoty a u pokladny vám řeknou, že je na ně sleva. Jedete na úřad a na zaplněném parkovišti někdo akorát odjíždí. Ráno se probudíte a cítíte, že vás někdo objímá. A najednou existuje dobrý důvod, proč se zdržet v posteli déle. Ranní sex je něco jako začít den čokoládovým dortem, po kterém se hubne. Proč je ranní sex ten nejlepší ze všech? Tady je sedm důvodů:

  • Budete si ho pamatovat

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Na rozdíl od některých nočních zkušeností, kdy mohou být podrobnosti zahaleny v oparu večerních drinků, ranní intimnosti si budete pamatovat se vším všudy. Máte také jistotu, že vás partner chce opravdu takovou, jaká jste, a že jeho touha není ovlivněna touto rovnicí: po pár pivech je každá krásná. No není tohle dobrá zpráva hned po ránu?
  • Můžete vynechat rozcvičku

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Sex je nejlepší rozcvička, jakou si můžete dopřát. Při průměrné délce pohlavního styku kolem čtvrthodiny spálíte čokoládovou tyčinku, kterou si dnes můžete dopřát po obědě, a tím si den ještě více osladit. Pokud byste se sexu věnovali celou hodinu a střídali polohy, můžete tento týden vynechat aerobik.
  • Zvedne vám sebevědomí

    Dovolenou si snažte užít
    Autor: profimedia.cz
    Není nad to ujistit se hned po ránu, že jste žádoucí. Ten pocit je k nezaplacení, a když k tomu připočtete vyplavené hormony, je jasné, že budete mít skvělý den. Ranní sex vám zvedne sebevědomí, nabudí vás energií a zlepší vám náladu.
  • Je intimnější

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Vidět druhého, jak se probouzí, jak je rozespalý a trochu zmatený, to patří k nejintimnějším zážitkům vůbec. Pokud si tohle s partnerem dopřejete, a ještě se přitom pomilujete, uděláte pro svůj vztah jednu z nejlepších věcí. Po celý den pak budete na druhého myslet daleko častěji a s větší láskou než během ostatních všedních dnů.
  • Máte skvělou výmluvu, proč přijít pozdě do práce

    kancelář
    Autor: Shutterstock.com
    Dneska si tu nějak pozdě, říká kolegyně a vy se jen omluvně usmějete, zaculíte a významně řeknete, že vám nejela tramvaj. A pak už se jen kochejte, jak se chytne za pusu, nadechne se a pak z vás začne tahat podrobnosti. Dobrý způsob, jak si užít trochu té pozornosti od ostatních.
  • Zlepší vám zdraví

    ...
    Autor: Shutterstock
    Ano, i na tohle existují výzkumy. Sex zvyšuje v těle hodnoty protilátek IgA, které pomáhají v boji proti bakteriím. Ranní sex tedy posiluje obranyschopnost organismu. Dále má vliv na kvalitu spánku. Takže pokud trpíte nespavostí, špatně se vám usíná nebo máte noční můry, tady je návod na léčbu.
  • Zatočí se stresem

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Ranní sex je ideálním spolubojovníkem proti stresu. Toto tvrzení můžeme pochopitelně opřít o vědeckou studii: na univerzitě v Cincinnati vybádali, že ranní sex je nejlepší způsob, jak bojovat se stresem: jeho účinky prý trvají až sedm dní. To už je pořádný důvod, proč zůstat déle v posteli, že? Beztak je to to jediné, co si člověk po zazvonění budíku přeje.

Autor: is
Klíčová slova:  sex, ranní sex, vztahy, intimita, láska, partnerství, rande
Diskuse ke článku
.