Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jitka Asterová: Sex? Čím dál lepší

Jiří Zonyga tvrdí, že v sexu chytil druhý dech
23. května 2010 | 05:00

Sexuální apetit mužů i žen kolem 45. roku věku klesá, u žen rychleji. Frekvence sexuálních styků se pohybuje kolem dvou týdně. Což ovšem vyvrací jak Jitka Asterová (50), tak Jiří Zonyga (45).

SKUPINA 45 let

Počet styků týdně: 2
Počet poloh při milování: 4 - 5
Nejvíce vzrušující je: 1. Líbání 2. Soulož 3. Hlazení
Délka předehry: 20 minut
Orální sex v tomto věku provozuje : 85 % lidí
Na porno se občas dívá: 50 % lidí

Muži

Po čtyřicítce se začínají muži zdravotně sypat. A v 45 letech u nich už dochází k významnému poklesu sexuální potřeby i potence. Pokles testosteronu je znatelný, ale pozvolnější j než pokles hormonů u žen. Frekvence styků klesá na 2 krát týdně, muži také méně často masturbují, maximálně jednou týdně. Manželská sexualita ztrácí na významu.

PLUSY
* Muži jsou již velmi zkušení í a své případné potíže často dokážou - přebít dovedností a schopností - přivést ženu k orgasmu
* Přestože dochází k poklesu, je u většiny mužů zachována určitá hladina sexuální chuti a schopností.

MINUSY
* 45letí pacienti s poruchami erekce jsou u lékařů již častými hosty.

Ženy

Také ženy v tomto věku jdou se sexuálním apetitem i vzrušivostí dolů, pokles je prudší než u mužů, protože je spojený s klimakterickými změnami.

PLUSY
* Ženy, které neztrácejí chuť ť na sex, mohou využít své zkušenosti a znalost mužů.

MINUSY
* U žen nejen klesá sexuální vzrušivost, ale zároveň jsou vyčerpány péčí o rodinu a kariérou. 32 procent žen, které ještě sexuálně žijí, předstírá orgasmus.

ZPĚVÁK JIŘÍ ZONYGA (45)

V sexu jsem chytil druhý dech

„Co se týče zdraví, tak to je pravda. Už se třeba projevují příznaky ježdění na motorce a v kamionu bez klimatizace: bolí ramena, kolena, z postele se mi vstává čím dál hůř. Pokles sexuality teda u sebe nepozoruju. Spíš bych řekl, že jsem chytil druhý dech, aniž bych machroval. (směje se)

A poruchy erekce? Tak s tímhle jsem ještě u doktora nebyl. Ale nepochybně jsem už několikrát selhal, možná to bylo ovlivněno alkoholem nebo čím… Ale vždyť je tolik podpůrných prostředků, paráda! Nejde to? Počkej půl hodiny, šlehnu modrou piluli a bude…

Frekvence styků dvakrát týdně? Když člověk nemá partnerku po ruce, tak bych i souhlasil, ale když ano, je určitě toho milování víc. A předstírání orgasmu? Některé holky jsou určitě velmi dobré herečky. Já jen doufám, že ta do moje to doma nepředstírá, to bych ji musel zabít!“ (směje se)

MODERÁTORKA JITKA ASTEROVÁ (50)

Sex? Čím dál lepší!

„Mám dojem, že každá inteligentní žena v mém věku, která pocítí pokles apetitu, zvedne telefon a objedná se k lékaři. Utvrzuje mě v tom i kamarád z Ameriky, který tvrdí, že pro muže jsou nejatraktivnější ženy na sex ty, kterým je přes padesát. Dokonale znají své tělo a dovedou se oddat prožitkům s nebývalou intenzitou. Sama za sebe to můžu po potvrdit – je to čím dál lepší. A jestli to takhle půjde dál, už teď se těším, až mi bude 80. Ale to už to asi budu m muset dělat jen potmě.“

Autor: Václav Suchan, šim