Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kdy je milování nejžhavější? aneb Milujte se jako zvířata

Milujte se podle zvířat
20. března 2009 | 13:51

Proč není léto na milování nejvhodnější a proč si v říjnu užijete nejvášnivější sex? Odhalte taje svých vášní. Prozradíme vám, kdy jste v posteli nejvíce ovlivněná hormony.

Láska nebo vášeň. Tak či onak, za obojí může stará dobrá chemie. Za všechny ty pocity, šimrání v žaludku, „tokání“, červenání se jsou zodpovědné chemické látky, které známe jako hormony. Jejich hladiny se v průběhu roku mění, a právě to ovlivňuje sexualitu.

Je vědecky dokázáno, že naše náruživost nectí pravidlo čtyř ročních období, ale dokonce šesti. Během roku pociťujeme různé stupně touhy, od toho nejnižšího až po ten nejvyšší, kterého dosahujeme dokonce dvakrát ročně. Podle stupňů vášnivosti rozdělujeme rok na období šimpanze, geparda, slona, vlka, žáby a labutě.

Šimpanz (březen a duben)
– sex je skvělý, prostě nej

Gepard (květen a červen)
– potěší nás něžnosti

Slon (červenec a srpen)
– potřebujeme nejméně vášně

Vlk (září)
– nejvhodnější doma pro experimentování

Žába (říjen)
– sex je opět nejvášnivější, milujme se (a množme se)

Labuť (listopad až únor)
– doba lásky a věrnosti (žádné sexuální výlety)

ŠIMPANZ

V březnu a dubnu vládne naší sexualitě šimpanz, který je velmi sexuálně výkonný. Jeden jeho druh má pohlavní styk dokonce až 40krát za den! Navíc, a to je důležité, neprovozuje sex jen za účelem páření, ale i pro potěšení! Podobnost s námi lidmi je víc než zřejmá.
Díky prodlužování dne se v nás v prvních jarních měsících probouzejí endorfiny – hormony štěstí a my máme chuť pořádně to rozjet. V těle se nám bouří ale všechny hormony. Testosteron (mužský hormon) a estrogeny (ženské hormony) způsobují u obou pohlavích obrovskou chuť na sex. Díky fenylethylaminu cítíme zamilovanost a díky dopaminu máme na sex ještě větší chuť než obvykle a také si ho daleko více vychutnáváme. Naše milování nemá chybu!

Milujte se podle zvířat
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

GEPARD

Květen a červen je ve znamení geparda. Tahle kočkovitá šelma ale není žádný domácí mazlíček. Je to dravec, který svou kořist nenechá uniknout… V pátém a šestém měsíci v roce se můžete stát šelmou i vy a ulovit si pořádného chlapa. Dejte ale pozor, nejen ženy se mění v lovce. Pokud se necháte takovým dravcem chytit, nemusíte dopadnout zrovna nejlépe. Pokud máte partnera, mějte oči na stopkách, mohl by chtít začít lovit v jiných vodách.
A jak jsme na tom v období geparda s hormony? Ve srovnání s předchozími měsíci se nepatrně zklidní, ale vy si sex stejně užijete. Na rozdíl od března a dubna, kdy gradovaly „sexuální“ hormony, tak v květnu a červnu dosahují maxima endorfiny. Budete plná euforie, touhy se někomu oddat a pořádně se zamilovat. Vášeň ustupuje stranou něžnému milování a laskání, které je pro vás v tuto chvíli tím nekrásnějším.

Milujte se podle zvířat
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

SLON

Horké letní měsíce červenec a srpen zaštiťuje svou velikostí a klidností rozumný slon. Proč právě on? Tohoto tlustokožce, stejně jako naši sexualita v tomto období, nedokáže téměř nic rozrušit. Je to ale velice silné zvíře, že si to snad ani nedokážeme představit a možná na to i někdy zapomínáme. Stejně, jako v létě zapomínáme na to, jak silné a divoké dokážou být naše touhy, když se probudí k životu.
Období slona je sice ideální doba na žhavé letní lásky a všemožné dovolenkové „úlety a zálety“, ale hormony nám říkají něco jiného. Možná jsme přesyceny obnaženými lidmi kolem sebe nebo je nám příliš velké teplo. Z výzkumů totiž paradoxně vyplývá, že právě v létě je nejméně pohlavních styků než v ostatních pěti obdobích. Nemějte ale strach, je to zcela normální. To si jen náš pohlavní pud vzal dvouměsíční dovolenou. Vášně jsou v nejteplejších měsících skoro na bodu mrazu.

Milujte se podle zvířat
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

VLK

Pouze jeden měsíc spadá pod nadvládu vlka, a tím je září. Vlk je monogamní a věrné zvíře, který si svého životního partnera či partnerku vybírá už v jednom roce života. Celý život žije ve smečce, ve které jsou silné společenské vazby, které trvají třeba i celý život.
U nás v tomto měsíci hladina hormonů o něco stoupne. Vliv vlka se projeví v tom, že vám bude příjemná společnost někoho velice blízkého, stálého partnera. Případnou špatnou náladu zaženete jediným možným způsobem. Hlazením, něhou a laskáním. V září si také neodříkejte novinky, který můžou sex okořenit něčím novým, zkuste si trochu zaexperimentovat.

Milujte se podle zvířat
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

ŽÁBA

Tito obojživelníci vládnou říjnu zcela právem. Někteří z nich si užívají páření skutečně hodně dlouho. Existují druhy, které vydrží v „milostném objetí“ až několik hodin. My to sice tak dlouho nezvládneme, ale přesto je sex v tomto období nejvášnivější. Příroda to zařídila perfektně. Hormonální bouří (nejvyšších hodnot dosahuje testosteron) v našich tělech pojistila narození potomků do teplého a slunného léta. Není nad čím váhat…

Milujte se podle zvířat
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

LABUŤ

Nejdelšímu období od listopadu až do února panuje labuť. Právě tito ptáci jsou obdařeni „věrnostním“ hormonem vasopresinem, díky němuž mají celý život jednoho jediného partnera. Jejich věrnost je prostě ukázková.
V čase labutě v našem těle dochází po říjnovém hormonálním vrcholu k útlumu. Je to nejvhodnější období pro postavení základu pevného vztahu, nebo upevnění toho stávajícího. Nastává doba jemných dotyků, pravé lásky a především věrnosti. Nejen něžné milování a laskání, ale i pouhé povídání s partnerem vás velmi potěší.

Labuť
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Sexuální perličky

* Při sexu můžete i shodit a rozhodně vás to bude bavit víc než pobíhání v parku. Takto zhubnete nejvíce – pokud budete předstírat orgasmus spálíte 112 kalorií, když budete provozovat polohu 69 ve stoje spálíte jich 320.

* Milování vás zbaví špatné nálady. Můžou za to endorfiny – hormony štěstí, díky kterým budete jednoduše v pohodě. Uvolněnější a klidnější.

* Své „poprvé“ zažije nebo zažilo nejvíce lidí v červnu.

* Aby se muž vzrušil, stačí skutečně málo. Letmý pohled, nepatrný dotek, zvuk, závan vůně nebo jen pouhá myšlenka. Hned poznáte, na čem

Autor: připravila: Milada Fialová s využitím zahraničních zdrojů