Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nedokáže zapomenout na svou 'EX'

Užívejte si společných chvilek strávených v přírodě.
22. července 2008 | 12:14

Stala se jeho bývalá přítelkyně vaší noční můrou? Neváhejte a vyřaďte ji ze hry, jak nejrychleji to jde.

Málokterá z nás měla to štěstí, že potkala v životě muže, pro kterého byla první láskou. Většina je jaksi "z druhé ruky" - měli před vámi jiné partnerky. Dokážete se smířit s jejich předcházejícími vztahy? Konečně jste našla muže svých snů. Je to ten, na kterého jste tak dlouho čekala. Vypadá tak dobře, že byste ho samou láskou nejraději snědla. Hlavně když má na sobě ten modrý svetřík, který tak nádherně zdůrazňuje jeho modré oči... "Darovala mi ho Lucie před dvěma lety," odpoví pan Vyvolený na vaši pochvalu. A zase je tu jeho bývalá! Asi nikdy se jejího stínu nezbavíte.

Stará láska je všude
Ženy si myslí, že muži, kteří prožili víc vztahů, vzpomínají při jakémkoliv sporu a problému na svoji bývalou partnerku, se kterou byli v minulosti šťastní. Ale jaká byla jeho "ex" ve skutečnosti? Krásnější nebo štíhlejší? Také ji tak vášnivě líbal jako teď vás? Stále na ni myslí? Podobné dohady ve vás vyvolávají strach, snižují vaše sebevědomí a mohou mít za následek zničení dosud fungujícího vztahu.

Akceptujte jeho minulost
Bez zkušeností a bez minulosti by váš partner přece nebyl tím mužem, do kterého jste se bezhlavě zamilovala. Naučte se proto akceptovat jeho předcházející život, vy přece také máte svoje vzpomínky. To však neznamená, že téma expartnerů je pro vás tabu. Povídejte si o tom, proč tak často mluví o své bývalé a co se mu na jejich vztahu líbilo. Možná vám to pomůže lépe svého partnera poznat. Ale v žádném případě se ho neptejte na podrobnosti ze sexuálního života, tím byste si mohla jen uškodit! Tyto vzpomínky prostě nechtějte znát. Rozpačitou atmosféru můžete na začátku odlehčit vtipnými historkami ze své minulosti. To vás oba uvolní a jemu to možná pomůže rozvázat jazyk.

Zapomeňte na konkurenci
Proč si lámete hlavu s tím, jestli jeho bývalá byla hezčí, štíhlejší, lépe vařila nebo toho víc věděla o fotbale? Důležité je teď to, že už není s ní, ale s vámi. Vybral si vás. Nereagujte ani tehdy, když váš partner svoji bývalou přítelkyni pomlouvá. Mohlo by se vám to vrátit jako bumerang. Raději mu dejte najevo, že vám není příjemné, když o ní neustále mluví. Bez okolků se přiznejte, že na svoji předchůdkyni trochu žárlíte. Možná mu konečně dojde, že o ní nechcete už nikdy nic slyšet.

Vyvarujte se falešného přátelství
Setkání s jeho "ex" mu asi sotva můžete zakázat, ale nemusíte se jich zúčastňovat. Hrozí vám totiž, že zažijete i nepříjemné situace - mohla byste se dozvědět víc, než byste chtěla. A pokud máte strach nechat je spolu o samotě, musíte ho překonat. Buď budete svému partnerovi důvěřovat, nebo ho budete neustále kontrolovat. Když vaši důvěru zklame a vrátí se ke své bývalé, alespoň zjistíte, že vlastně ani nestál za to. Zřejmě vás nemiloval, byla jste jen dočasnou náhražkou.

Tolerujte nutná setkání
Samozřejmě, že vás naštve, když se váš partner svěřuje s každou hloupostí své bývalé partnerce. Ovšem je to jiné, mají-li z předcházejícího vztahu dítě. Musíte si uvědomit, že muž se kvůli vám nepřestane starat o své potomky. A pokud ano, uvažujte o tom, jestli skutečně stojí za to s ním zůstávat. Co když se později zachová stejně i k vašim dětem? Existují prostě věci, o které se musí starat oba rodiče, i když už nesdílejí společnou domácnost. Takže si z jejich setkání nedělejte zbytečné vrásky. Děti přece potřebují svého otce, takže mají přednost.


Tyto otázky svému partnerovi NIKDY nepokládejte:

1. Proč se mnou chceš jet do Madridu? Vždyť už jsi tam byl se svojí bývalou.

2. Proč se s ní scházíš? Jde mezi vámi o něco?

3. Byla v posteli lepší než já?

4. Řekni mi: byla tvoje bývalá štíhlejší než já?

5. Proč k ní musíš neustále chodit: Abyste si povídali o dětech?

6. Myslíš někdy na ni, i když jsi zrovna se mnou?

Související články