Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Milostný comeback aneb máte mu dát ještě druhou šanci?

  • druhá šance
    11. října 2020 | 06:00

    Slepovaný vztah je jako lepený hrneček. Nevypadá nic moc, a ještě je riziko, že poteče. Většina z nás si logicky pořídí nový, hezčí, s moderním designem. A tak je to i s ex. Jenže co když se vám nepodařilo vyhnat ho z hlavy?

    Je to pár měsíců, možná dokonce let, co vám milovaný oznámil, že nejste láska jeho života, a nechal vás stát zhroucenou mezi dveřmi. Protrápila jste se mnoha bezesnými nocemi, probrečela jste desítky květovaných polštářů, rozsypané sebevědomí sbírala po lístečcích, abyste se na sebe znova dokázala usmát do zrcadla a mohla se radovat ze západů slunce, nových lodiček nebo pozvání na kávu. A když už jste to všechno zvládla, u dveří zazvoní „on“, aby vám znova zlomil srdce. Máte mu dát druhou šanci?

  • Vyzvánění slepovaného zvonu

    druhá šance
    Autor: istock.cz

    Statistiky mluví naprosto neúprosně v neprospěch druhých, třetích, nebo dokonce čtvrtých šancí. Většinou totiž opravdu nevyjdou. Jenže pokud se vám po rozchodu nepodařilo najít uspokojivý a pevný vztah a „on“ vám tak úplně ze srdce nezmizel, možná právě vy dokážete skeptikům, že i lepené vztahy mají svůj pohádkový happy end. Pokud chcete zkusit chytit v lásce druhý dech, nezapomeňte na to nejdůležitější... Čtěte dál! 

  • Oba máte právo na omyl

    druhá šance
    Autor: istock.cz

    Je jedno, jestli za vaším rozchodem stála dlouhodobá nespokojenost, nedorozumění nebo vztah rozbila jiná žena. Každopádně pokud mu chcete dát šanci, neohlížejte se zpátky. Odpusťte mu a udělejte tlustou čáru za minulostí. Lehce se to řekne, hůř realizuje. Zvlášť když je ve hře jeho nevěra. Odpustit mu, že vás opustil kvůli milence, je téměř nadlidský výkon, ale nic jiného vám nezbývá. Na křivdě a výčitkách se totiž nedá stavět nový vztah ani se staronovým mužem.

  • Musíte si srovnat myšlenky

    druhá šance
    Autor: istock.cz

    Chcete ho zpátky, ale zároveň se tak trochu bojíte, že se vám s jeho návratem otevřou staré rány, vztah se vrátí do nepříjemných stereotypů nebo se už celý život budete bát, že vás znovu opustí? Pak vás odborníci varují. Podle nich je nemožné navázat ve vztahu tam, kde jste před pár měsíci nebo lety skončili, a jediná šance je začít budovat tak trochu nový a jiný vztah. Sedněte si, na papír si napište všechny důvody, proč ho doopravdy chcete zpátky, a na druhou stranu překážky, které vás čekají. Možná pak budete mít jasno. Jestli jste ochotná jeho naléhání vyslyšet jen kvůli tomu, že se sama nudíte a bojíte se, že vás nic lepšího nečeká, pak je lepší zůstat sama. Ale když si říkáte, že ho vlastně ještě pořád milujete, jen jste oba byli v těžkém životním období, riskněte to.

     

  • Proč říct druhé šanci ANO?

    druhá šance
    Autor: istock.cz

    - Při vyslovení jeho jména vám divoce buší srdce, stýská se vám po jeho objetí, srovnáváte ho s každým nápadníkem a... Prostě ho pořád ještě milujete.

    - Dokážete zavřít dveře za minulostí a neřešit už dávno probrané záležitosti.

    - Jste velkorysá a otázky kolem rozchodu i vztahu máte vyřešené.

    - Víte, že i vy jste možná udělala chyby, a máte chuť je napravit.

    - Toužíte s ním do konce života usínat a nemůžete bez něj být.

  • Proč říct druhé šanci NE?

    druhá šance
    Autor: istock.cz

    - Narušená důvěra už není nikdy stoprocentní.

    - Vaše křivda není tak docela zahojena a vy mu ji jednou vpálíte zpátky.

    - Chcete ho zpět jen ze zvyku a pohodlnosti.

    - Nejste odhodlána budovat nový vztah a hrozí vám „staré koleje“.

    - Prostě jen nechcete být sama.

    - Už teď váháte, jestli to vůbec má ještě smysl.

     

Autor: beni, red
Diskuse ke článku
.