Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

6 jednoduchých triků, díky kterým okouzlíte protějšek při každé konverzaci!

  • 14. září 2019 | 19:02

    Ať už jste na schůzce s novým partnerem, kolegyní nebo někým, na kom vám záleží, určitě nechcete zažít trapné chvíle ticha. Přinášíme vám několik tipů, jak vést dialog tak, aby řeč nikdy nestála a zároveň jste udělali ten nejlepší dojem.

    Situaci, kdy je mezi dvěma lidmi trapné a nepříjemné ticho, kdy marně přemýšlíme, čím rozproudíme komunikaci, zažil v životě asi každý. Možná to v nouzi a na chvíli zachrání rozhovor o počasí, ale věřte, že existují mnohem lepší komunikační triky, které se vám budou hodit při různých rozhovorech.

     

  • Komentujte, co se děje ve vašem okolí

    Autor: istock

    Tato technika je užitečná v mnoha situacích. Jednoduše použijte své smysly, abyste chvíli pozorovali prostředí, ve kterém se společně nacházíte. A reagujte na různé podněty. Okomentujte třeba originální design daného podniku, výtečnou chuť jídla nebo se klidně zaměřte na věci, které k dané osobě patří. Zajímavá kabelka nebo knížka, kterou druhá osoba drží. Zeptejte se, zda četl i něco jiného od daného autora… Pokud to bude zrovna vášnivý čtenář, o tématu komunikace nebudete mít na dlouhou dobu nouzi…

  • Zařiďte, aby se s vámi druhý cítil příjemně

    Autor: istock

    Zajímejte se o danou osobu tak, aby se cítila dobře, nebyla do ničeho nucena a chtěla o daném tématu bez problémů mluvit. Otázky, které většinou zabírají a dotyčný se nebude cítit jako u zpovědi, se týkají například rodného města, cestování, koníčků a práce. Když zjistíte, že máte nějaké společné zájmy nebo oblíbená místa, hned se lépe vaše komunikace rozvine…

  • Věnujte pozornost maličkostem

    Autor: istock

    V dnešní době, které vládnou sociální sítě, je osobní a opravdový přístup a zájem okolí už skoro vzácností. Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je ptát se lidí na věci, které jsou často přehlíženy a které v nich vyvolají příjemné pocity. Zeptejte se například, co nejhezčího se dotyčnému v ten den stalo. Projevíte tak zájem o opravdové pocity druhého a získáte si jistě jeho sympatie.

  • Používejte humor jako skvělou zbraň

    Autor: istock

    Humor odjakživa propojuje lidi a asi nikdo neodolá tomu zasmát se dobrému vtipu. Pokud jste byli štědře obdařeni smyslem pro humor, využijte toho. Nebojte se říct něco vtipného, třeba o situaci, ve které se nacházíte, nebo i o sobě. Jen dávejte pozor, abyste neřekli, i když z legrace, vůči druhé straně nic nezdvořilého nebo něco, co by mohlo být špatně vykládáno a druhého by se mohlo dotknout.

  • Mluvte o aktuálních tématech

    Autor: istock

    Dalším tipem na konverzaci, která hned neskončí trapným tichem, jsou aktuální témata, která se dějí. Zeptejte se na něco, co se ve společnosti řeší, o čem se mluví, píše u nás nebo i ve světě… Třeba nový film, zajímavá událost nebo osobnost… Témata, která ale raději vždy vynechte, se týkají politiky. Pustili byste se na tenký led a byla by škoda se třeba hned při prvním setkání rozhádat kvůli různým politickým názorům.

  • Požádejte o malou laskavost nebo o pomoc

     

    Autor: istock

    Tenhle jednoduchý psychologický trik často zabírá. Každý, i když jen malý okamžik, má rád pocit důležitosti. Málokdo také odolá dobrému skutku. Jen to hned nepřehánějte a vyberte takový, který je snadný a bez velké námahy. Třeba půjčení nějaké věci nebo poskytnutí rady, na jaký výlet se vydat v destinaci, kterou dotyčný dobře zná.

Autor: beni
Diskuse ke článku
.