Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

6 znamení, že není připraven na vážný vztah

  • 25. května 2016 | 06:00

    Potkala jste skvělého chlapa, ale někde uvnitř cítíte nejistotu? Máte pocit, že se k sobě hodíte, ale nedokážete odhadnout, jak moc to cítí on? A jak moc to bere vážně? Možná vám pomohou naše tipy: podle čeho se dá poznat, že váš protějšek není připraven na vážný vztah?

  • Nemá jasno, co přesně chce

    Víte proč jsou rouvedení muži žádoucí? Jsou ochočení a pokorní.
    Autor: Shutterstock
    Možná to mají jasné v práci a v životě, ve vztahu se tomuto tématu vyhýbají. Nějak to vyplyne, to snad nemusíme ani rozebírat, na to je dost času – takové jsou většinou jejich reakce. Ne že by každý musel mít představu typu "za dva roky dovolená v Jugoslávii a pak už jen samá pozitiva a sociální jistoty". Ale nějakou představu by mít mohl.

  • O vztazích mluví s despektem

    Láska romantika kytara
    Autor: Shuttestock.com
    Také toto nemusí být zjevné na první pohled. Ale všimněte si, jak hovoří třeba o svých kamarádech, kteří "do toho spadli", případně "mají utrum", musí doma "dělat hodnýho", "plnit povinnosti" nebo "makat". Také to řekne hodně o tom, jak vážnější vztahy vnímá on.
  • Vyhýbá se vaší rodině a přátelům

    Co muži očekávají od žen? Jejich požadavky jsou stejně náročné jako ty naše.
    Autor: Shutterstock
    Pokud se vyhýbá příležitostem, kde může potkat vaši rodinu, zbystřete. Stejně varovné znamení může být to, že nechce poznat vaše přátele. Může mít pro to své důvody, které vás přesvědčí. Často to ale znamená, že se nechce příliš vázat.
  • Má problémy důvěřovat ostatním

    Muži nevypínají svůj rozum ani v posteli. Víte, co se jim honí hlavou?
    Autor: Shutterstock
    Nedůvěřuje ostatním lidem. Emoce, pocity, to je málo na to, aby si k dotyčnému vytvořil nějaké pouto. Obzvlášť když je tak jednoduché někoho zranit. Pokud se neustále obává zrady nebo zklamání ze strany druhého, nebude zřejmě v nejbližší době schopen budovat pevný vztah.
  • Raději bere, než dává

    Muži mívají někdy podivné slabůstky
    Autor: shutterstock
    Kvalitu vztahu poměřuje hlavně tím, co mu dává. Myslí na nabídku, na svůj profit, neřeší, že by také měl něco obětovat, dotovat nebo dát. A pravděpodobně to tak bylo i v minulosti: jedním z varovných signálů je to, že doposud žádný vážnější vztah neměl.
  • Miluje svobodu

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Svoboda je pro něj nade vše. Chce být nezávislý na ostatních, často myslí na zadní vrátka, nechává si vždycky nějaký prostor pro manipulaci. Pokud takto přistupuje k řadě věcí ve svém životě, těžko očekávat, že do vztahu se vrhne s ochotou k závazkům a kompromisům.

Autor: is
Klíčová slova:  láska a vztahy, zamilovanost, vztahy, vážně
Diskuse ke článku
.