Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 věcí, které ženy před partnery tají. Děláte to také?

  • Mnohé ženy se partnerovi nesvěřují se svými zdravotními problémy
    2. března 2016 | 06:00

    Jste manželé nebo partneři a to znamená, že "co je moje, je i tvoje". O spoustu věcí se většina žen podělí ráda, přesto existuje něco, co si nechávají spíše pro sebe. A rozhodně to nejsou jen banality, jako kolik stála ta nová kabelka. Které důležité věci ženy před muži často tají?

  • Svůj zdravotní stav

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Zatímco většina žen má manželovo zdraví poměrně v merku, opačně už to tak nebývá. Pokud u sebe ženy zaregistrují nějaké zdravotní obtíže, většinou s nimi muže neobtěžují. Důvod je jasný: nechtějí je příliš stresovat. "To ale není pro vztah úplně dobré," říká americká psycholožka Karen Carpenter z Wexner Medical Center v Ohiu. "Pokud žena nedovolí partnerovi tyto věci sdílet a nedovolí mu, aby jí nabídl útěchu, dojde ve vztahu k odcizení." Zkuste tedy být v tomto směru otevřenější. Sdílení problémů je něco, co do manželství patří.
  • Problémy ve vztahu

    Místo do "blázince" by Češi v budoucnu měli chodit do Center duševního zdraví. Dostupnější psychiatrickou péči ale brzdí nedostatek odborníků.
    Autor: Profimedia
    Někdy je žena ochotna svěřit se partnerovi s tím, co jí nevyhovuje nebo co by si představovala jinak. I tak se ale v poradnách psychologů objevuje spousta takových, které jsou sice ve vztahu nespokojeny, ale s manželem to moc neprobíraly. On navíc ani netuší, že do poradny zašly. Ne že by ženy neměly mít právo na tajemství. Ale pokud se problémy týkají soužití a pokud se má vztah nějak změnit, je fér do toho zahrnout i člověka, kterého se to bezprostředně týká. A dát mu šanci na změně spolupracovat.
  • Své sexuální touhy

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    V ordinacích psychologů se často také vyskytuje velký podíl žen, které nejsou spokojeny v intimní sféře. "Na otázku, jestli o tom s manželem hovořily, většinou odpovídají, že ne," říká Carpenter. Ačkoliv to podle časopisů vypadá, že hovořit o svých touhách a preferencích je při sexu téměř povinnost, realita je jiná: ženy o intimním životě hovoří spíš s kamarádkou než s partnerem. "Mnohé z nich se obávají, že zraní jeho city, když mu řeknou, že by něco chtěly jinak," říká Carpenter a přichází s návrhem: "Řekněte mu o svých přáních jindy než přímo po činu a jinde než v ložnici. Nějak nenápadně na to zaveďte řeč." Uvidíte, že ho spíš nažhavíte, než raníte.
  • Výši svého platu

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    I když takové páry nejsou v současné společnosti výjimkou, muži pořád těžce nesou, když jejich partnerka vydělává víc než oni. I když se časy mění a role rodičů v rodině také, pořád je v mnohých lidech ještě zakořeněno povědomí, že muž je živitel rodiny a žena o ni pečuje. To je také jeden z důvodů, proč některé ženy výši platu raději tají. Pokud na to ovšem muž přijde, budou to těžko vysvětlovat a zároveň se zbavovat podezření, že možná tají i něco horšího.
  • Svůj úspěch

    Video se připravuje ...
    Chcete, aby vám vztah vydržel? Zbavte se návyků, které ho zabíjí! • VIDEO: mapylasky.cz
    Věřte tomu nebo ne, se svými úspěchy se doma nadšeně svěří daleko méně žen než mužů. Bohužel, u některých pořád existuje obava, že by svým úspěchem vyvolaly ve vztahu zbytečnou soutěživost. Mnoho mužů si stále po svém boku přeje ženu inteligentní a úspěšnou, ale "ocaď pocaď". Tady existuje jen jedna rada: najděte si někoho, kdo se poměřovat nebude.

    Zajímá vás také, které signály těla si vaše okolí může špatně vyložit?

Autor: is
Diskuse ke článku
.