Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Signály těla! Dejte si pozor na tyto chyby, vaše okolí si je může špatně vyložit!

  • Pozor, abyste svým tělem nevysílala matoucí signály!
    28. února 2016 | 06:00

    Mluvíte a mluvíte, a vaše okolí si z toho všeho odnese něco úplně jiného. Jak je to možné? Protože až 80 procent vašeho sdělení ti druzí nevnímají z vašich slov. Mnohem víc totiž hovoří celé vaše tělo: jak se druhému díváte do očí, jak si hrajete s rukama, jak daleko od druhého stojíte a tak dále a tak dále. Možná vaše tělo vysílá signály, které si vaše okolí vykládá špatně. Na jaké chyby si dát pozor?

  • Divně špulíte rty

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Zažily jste to určitě mnohé: je před vámi důležitá schůzka a chcete vypadat hezky. Tak se namalujete, dokonce i pusu, a ještě přidáte lesk. A jelikož na to zase nejste tak moc zvyklá, myslíte pak celou schůzku na to, jak vám lesk lepí rty k sobě. Zkoušíte je mnout o sebe, aby se lesk rozmazal – to si ovšem váš protějšek může vyložit úplně jinak. "Lidé, kteří různě špulí nebo si koušou rty, signalizují pro druhé jedinou věc: že něco skrývají," říká americká expertka na neverbální komunikaci Vanessa Van Edwards. "Mozek jako kdyby jim říkal: neříkej nic, nepouštěj to ven. A ostatní to také tak vnímají. Proto když vás čeká důležitý rozhovor na úřadě nebo se šéfem, zkuste se obejít bez rtěnky."

  • Hledíte na někoho přes obroučky brýlí

    ......
    Autor: Shutterstock.com
    Pro většinu lidí, kteří nosí brýle, je to samozřejmost: když se na někoho dívají z určité vzdálenosti, skloní hlavu a posunou si brýle na špičku nosu, jinak by ho viděli rozmazaně. Toto gesto ale na většinu lidí působí přísně a nepříjemně a všechny vaše věty jsou rázem vnímány jako kritika. Pokud takto působit nechcete, dejte si brýle na čelo nebo je prostě z nosu sundejte.

  • Ach, ty šperky

    I levná bižuterie může vypadat draze a luxusně!
    Autor: Shutterstock

    Některé z nás mají tendenci hrát si se šperky – ani to nemusí být nervozita, je to spíš zvyk. Ale pozor – pokud si příliš často saháte na náušnice nebo řetízek, může to být vaší komunikační protistranou pochopeno úplně jinak. Obzvlášť jde-li o muže! Krk, šíje, ušní lalůčky – to všechno jsou zóny, které muže obrazně lákají k zakousnutí. Pokud se jich dotýkáte a natáčíte je směrem k nim, mohou si to vyložit jako flirt. Tak až si budete hrát s řetízkem, zbystřete, komu přitom svou šíji ukazujete!

  • Hrajete si s vlasy

    ...
    Autor: Shutterstock

    Někdo si hraje se šperky, někdo s vlasy. Ovšem když si vjedete rukou do vlasů, začíná to trochu připomínat jedno gesto, které si nelze vysvětlit jinak než jako rozpaky nebo nevědění: drbání se na hlavě. Pohrávání si s vlasy je na tom podobně. Vaše okolí to vždycky bude chápat jako vaši nejistotu, slabost nebo nervozitu. Pokud chcete někoho přesvědčit nebo působit sebejistě, zvolte pořádný účes, aby vás poletující vlásky nerozptylovaly.

    Na druhou stranu je třeba říct, že ani odborníci na neverbální komunikaci nevysvětlí všechna gesta vždycky stoprocentně správně. Každý člověk je jiný, a zatímco někomu pohrávání si s vlasy vadí, jinému to může připadat roztomilé. A tahle absence stoprocentních pravidel je vlastně na komunikaci to nejkrásnější. Nejsme přece stroje, že?

    Zajímá vás, jaké jsou vaše skryté sexuální fantazie podle horoskopu? Přiznali byste to, co o vás prozrazují hvězdy?

Autor: is
Diskuse ke článku
.