Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kate to zase sluší, Hanka má rovnátka! Proč nás tak zajímají osudy celebrit?

  • Petra Faltýnová a Leoš Mareš. Proč jejich rozchody a návraty lidi tolik zajímají?
    9. září 2015 | 06:00

    Jsou krásní, úspěšní, víme o nich mnoho, a přesto jsme je nikdy neviděli tváří v tvář. Přesto se dokážeme s ostatními bavit o tom, co by měli nosit na sobě, jak by měli vyřešit krizi se svou matkou a že by neměli chodit s tím nebo tím. A dokáže nás pěkně sebrat, když propadnou depresi nebo když se například rozcházejí. Kdo? Přece CELEBRITY! Proč nás tak dojímají jejich trable?

  • Jsou naše vzory

    Sarah Jessica Parker byla jako Carrie legendární.
    Autor: Profimedia.cz
    Mají všechno, co bychom chtěli mít. Krásu, slávu, peníze, vlivné přátele. Dostávají pozvánky na večírky, do salonů krásy, na premiéry. O jejich názor na cokoliv stojí rubriky společenských časopisů. Mnozí z těchto dam a mužů vzešli z obyčejných poměrů. A v mnohých z nás vzbuzují naději a potvrzují, že sny se mohou splnit. Že některé Popelky se z té vesnice dostaly na bál a do náruče prince z jiné společenské vrstvy. 
  • Jsou naši přátelé

    Taťána Kuchařová: Gala Miss World provokuje k diskusi.
    Autor: Herminapress.cz
    A protože je vídáme častěji, než sami chceme, stávají se z nich pomalu, ale jistě naši známí. Stačí se přihlašovat do e-mailu na některých domácích serverech, a i když články neproklikneme, nemůžeme si nevšimnout: Hanka už brzy nebude mít rovnátka, Míša by chtěla miminko, a tak jde na kliniku, Jiří je smutný, protože jeho psík stůně. A jelikož je v každém z nás kousek slídila, leckdy si články i rozklikneme. A tak než se nadějeme, máme o nich pomalu větší přehled než o tom, jak se má naše sestřenice. Jsou to poměrně nenároční přátelé – když se jim narodí dítě, za několik dní pošlou jeho fotky na web. Když mají krizi, hezky to vysvětlí. A po nás nic takového nechtějí.
  • Je nám vedle nich lépe

    Kate Middleton
    Autor: ČTK
    Někdy se učešeme jako oni a podvědomě cítíme, jako kdyby trochu toho hvězdného prachu dolétlo i na nás. Máme stejný parfém, stejné oblečení, možná s tím získáme i trochu více sebevědomí nebo hezkého pocitu. Komu by nebylo lépe s tak úspěšným kamarádem po boku?
  • Jejich selhání bolí

    Rozchod Brada Pitta s Jennifer Aniston sebral mnoho lidí, a někteří ho dokonce i obrečeli.
    Autor: Profimedia.cz
    A tak není divu, že ve chvíli, kdy se jejich životy stávají nekontrolovatelně smutnými, dramatickými nebo tragickými, dotýká se to i nás. Měli všechno (Michael Jackson), tak jak to, že nejsou šťastni? Splnil se jim sen, tak co by ještě chtěli? Znamená to, že i když budu slavná a krásná (jako Jennifer Aniston), tak mě může chlap opustit (Brad Pitt)? Jejich pád tak trochu znamená i náš pád a hlavně zhroucení našeho snu. A tak spolu žili šťastně až do smrti, tak přece končí pohádky. Pravda je, že jak přesně spolu žili a jak dlouho, to už pohádky nespecifikují. Asi pro to měli lidoví vypravěči své důvody.

Autor: is
Diskuse ke článku
.