Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sedm důvodů, proč muž nechce sex! Co s tím můžete udělat vy?

  • ...
    2. července 2015 | 06:00

    Muži se chtějí milovat pořád, taková je zakořeněná představa ve společnosti. A pokud ne, tak mají milenku nebo je už manželka nepřitahuje. Pokud váš partner nemá o intimní chvíle zájem v takové míře, jak byste si představovala, spíš než milenka za to mohou jiné věci. Přinášíme přehled těch nejběžnějších.

  • Sex všude kolem nás

    Čím dál častěji si do postele místo partnera či partnerky bereme počítač...
    Autor: archiv
    Sexy dívky a muži jsou kolem nás téměř pořád. Na billboardech, na monitorech počítačů, o sexu se zpívá, rozebírá se v rádiu. Není divu, že je pak člověk intimitou přesycen a v podstatě si od ní jde domů odpočinout. Těší se třeba na obyčejný hokej, ale ouha – během přestávky na něj stejně vyskočí spoře oděná krasavice v reklamě na podpůrný prostředek. A muž místo toho, aby se navnadil, už jen rezignovaně sáhne po ovladači. Ano, jsou dny, kdy je toho opravdu přespříliš. Nedivte se, že po sexu netouží, když se bojí, že nahou ženu uvidí i v krabičce se sardinkami?
  • Stres a vyčerpání

    Problémy v posteli se dají řešit
    Autor: profimedia.cz

    Zvyšující se životní tempo a snaha stihnout toho co nejvíce mají následky také v ložnicích současných párů. Mnohým mužům, ale i ženám už večer na nějaké hrátky jednoduše nezbývá ani kapka energie. K tomu se přidávají stres a myšlenky na to, co všechno ho čeká zítra, pozítří, za týden... Hlas protivného šéfa, který zní člověku stále v hlavě, dokáže zaplašit jakoukoliv myšlenku na sex a intimitu.

  • Spousta jiných podnětů

    Místo sexu si můžete hrát na počítači.
    Autor: profimedia.cz

    Jsou chvíle, kdy se muž na večerní hrátky těší, jenže předtím musí projít kolem televize, počítače, tabletu... Jen se mrkne na zprávy, na web – a čím víc takových rozptýlení, tím menší čas na původně plánovaný program zůstává. Ono je někdy jednodušší podívat se na film a touhu pak vyřešit během podstatně kratší chvíle třeba při sprchování. Pokud ale máte v ložnici televizi nebo počítač, zkuste si pustit erotický film. V takovém případě by obrazovka mohla leccos napovědět a vykonat službu přesně opačnou.

  • Nízké sebevědomí

    Muži, kteří pomáhají v domácnosti, mají podle vědců menší chuť na sex.
    Autor: scom

    I muži řeší své tělo. Faldy, křivé nohy, vzhled a velikost pohlaví. Možná by zrovna váš partner rád slyšel, co se vám na jeho vizáži líbí, kdy je pro vás přitažlivý a co na něm obdivujete. Obzvlášť po náročném dnu v práci nebo vyčerpávajícím víkendu u vašich rodičů. A možná se bojí, že vás nedokáže uspokojit. Vždyť jsou toho plné časopisy a on to určitě tak dobře nezvládá... Zkuste ho ujistit o tom, že je pro vás sexy. A že jste s ním ráda. Možná záhy zatouží i po tom, abyste to dokázala činem.

  • Málo impulzů od vás

    ...
    Autor: shutterstock.com

    S jídlem roste chuť. Dejte mu i přes den najevo, jak ráda se ho dotýkáte. Polibte ho na tvář, když se loučíte nebo když se vítáte. Vezměte ho kolem ramen při snídani, pošlete mu přes den zprávu, že se na něj těšíte. Projevte větší zájem a iniciativu, nečekejte jen, že se vším přijde on a vy vyhovíte – tahle strategie dlouhodobě nefunguje. Zkuste to opačně. Uvidíte, že to vašemu vztahu prospěje i v jiných sférách.

  • Zdravotní příčiny

    Sexuální frustrace může mít různé důvody
    Autor: shutterstock
    Mnohé odmítání sexu může mít své příčiny ve zdravotním stavu partnera. Poruchy erekce se vyskytují u více než poloviny mužů po pětatřicátém roku. Příčiny mohou být různé – často bývají na vině stres nebo psychická nepohoda, někdy vědomá, někdy nevědomá. K dalším příčinám patří například nízká hladina testosteronu, jiná hormonální nerovnováha nebo špatné fungování cév. Pokud jsou obtíže vašeho partnera časté, určitě by je měl konzultovat s lékařem.
  • Na manželství se dá svést ledacos. Třeba i naše nadváha.
    Autor: Shutterstock.com

    Ano. "Mužská menopauza" opravdu existuje. Někdy se jí také říká andropauza a bývá provázena poklesem hormonů, tedy i testosteronu. Na rozdíl od ženské menopauzy to u mužů neznamená, že přicházejí o možnost mít děti. Jinak jsou ale projevy podobné – podrážděnost, únava, poruchy spánku a právě i pokles zájmu o sexuální život nebo i poruchy sexuálních funkcí. Návštěva lékaře leccos napoví, a pokud je na vině skutečně výrazný pokles hormonů, dá se nasadit vhodná léčba.

Autor: is
Diskuse ke článku
.