Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tři typy žen, kterým jsou muži nevěrní. Nehrozí vám to také?

  • Mohou si některé ženy za nevěru samy?
    17. května 2015 | 06:00

    Když muž nepodvádí, chová se proti přírodě. Nevěra utuží vztah. Nevěra zahubí vztah. Říká se toho hodně, ale jak to tedy vlastně je? Zdá se, že v tomto případě platí: co člověk, to názor. A také – co jeden vztah posílí, může jiný vztah zničit. Dobrá zpráva pro ženy zní, že v ordinacích psychologů se dá vysledovat pár typů žen, které si na partnerovu nevěru stěžují častěji než ostatní. Jinými slovy: pokud bychom dokázaly v sobě potlačit jisté chování, můžeme riziko toho, že si partner někam zalétne, alespoň snížit. Kdo by si měl dávat pozor? 

  • Obětavá manželka, značka Ideál

    Na kusové koberce dobře platí stará dobrá klepačka.
    Autor: Shutterstock.com
    Jejím heslem je "všechno pro rodinu". V soutěži o nejteplejší rodinný krb jednoznačně vede nad všemi kamarádkami. Děti jsou upravené, večeře vždy nachystané, prádlo vzorně vyžehlené. Pro partnera má vždycky pochopení, v případě jeho potřeb je k dispozici k intimním chvilkám. Kdo by si mohl stěžovat?!

    Jenže – ono to může být vlastně dost nuda. Život se ubírá po vyjetých kolejích a dá se v podstatě s naprostou jistotou říct, co se odehraje za den, měsíc, rok... Určitě je nepříjemné žít ve stálé nejistotě, cestou do pekla může být ale také pocit, že manželka je jistota navěky. Muž potřebuje být ve střehu, potřebuje prostor pro touhu a dobývání. A pokud mu chybí v soužití napětí, je jen kousek od toho, aby udělal něco, co aktuální vztah patřičně zdramatizuje.

  • Ředitelka zeměkoule

    Umí vám partner naslouchat?
    Autor: Shutterstock.com
    Má o všem přehled a chce mít všechno pod kontrolou. O všem si nejraději rozhoduje sama. Organizuje rodině volný čas – je to přece ona, kdo nejlépe ví, co kdo přesně potřebuje. Organizuje chod domácnosti od mytí nádobí až po opravy bojleru či montáž nové kuchyně. Ona přece ví, jak to nejlépe chce. Svého partnera tím nechce zatěžovat, v horším případě ho bere jako popletu, který se v tom nevyzná – a kdo ví, jak by v jeho režii vše dopadlo...

    Jenže takovému muži pak stačí málo – taková bezbranná žena, která u silnice potřebuje pomoct s výměnou pneumatiky. Nebo kolegyně, která pronese tu klíčovou větu: Bez tebe bychom to, Jindřichu, nezvládli. A muž rázem získá pocit, že je potřebný, ceněný a obdivovaný. Kterému by se to nelíbilo! A proč to nevyhledat časteji?

  • Matka, matka a jenom matka

    Autor: Shutterstock.com
    Tyhle ženy hledají muže jen podle jediného kritéria: jestli představuje vhodný soubor genů pro jejich reprodukci. Všechno své chování podřizují tomu, aby dosáhly kýženého množství potomků. Poté, co muž splní svou misi, dostává se do role trpěného člena domácnosti, patřícího možná tak na vejminek.

    Pokud se reprodukce nedaří podle plánu, nastává extrémní situace – sex podle kalendáře, teploměru a ovulačních testů. Takový muž jistě nepohrdne společností někoho, pro koho nebude jen zásobníkem kvalitního genetického materiálu.

    A jak tedy z toho ven?

  • Jak z toho ven?

    Autor: Shutterstock.com
    Vykašlete se na každodenní teplou věčeři. Udělejte si den pro sebe, užijte si ho, ať máte dobrou náladu. Dejte děti tchyni, hezky se oblečte a vyrazte do kina, tančit nebo třeba někam s kamarády. Nechte si od něj poradit, a pokud to náhodou nevydržíte s nervy a sama vyměníte žárovky, nezapomeňte ho pochválit za to, že je koupil a že byly fantasticky po ruce.

Autor: is
Diskuse ke článku
.