Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Příběh čtenářek: Konec roku může přinést také začátek nové lásky!

  • Někdy vám lásku přihraje náhoda, někdy osud. A někdy i Silvestr!
    31. prosince 2013 | 11:00

    Někdy se zdá, že silvestrovská noc nic zajímavého nepřinese. Ale pak se začnou dít věci, nad kterými se ani nestačíte divit. Se svými silvestrovskými příběhy se nám svěřily naše čtenářky. A když se to stalo jim, proč by se to nemohlo stát i vám?

  • Silvestrovský omyl - Kamila (28)

    "Co děláš na Silvestra?“ ptala se mě kolegyně Jana. Neměla jsem žádné plány, nebo spíš ty, které jsem měla, padly. „Můj kamarád pořádá na chatě velkou party, přijď,“ zvala mě.

    V cíli?

    ...
    Autor: Shutterstock
    A vzhledem k tomu, že mě nelákala představa osamocené silvestrovské noci, kývla jsem. Věděla jsem, že tam nebudu znát nikoho kromě ní, ale říkala jsem si, že to bude alespoň příležitost seznámit se s novými lidmi.

    Těsně před šestou jsem nastartovala auto a vyrazila do Nových Hradů, kde měl Janin kamarád domek po rodičích. Našla jsem to poměrně bez problémů, ale byla jsem překvapená, že nevidím žádné zaparkované auto. „Jsem asi první,“ říkala jsem si a zazvonila.

    Party bez hostů

    Přišel mi otevřít příjemný chlapík kolem čtyřicítky. Vtipné bylo, že měl na sobě svetr se sobem a v ruce plný půllitr piva. „Přišla jsem oslavit Silvestra,“ řekla jsem mu. „Super,“ usmál se. Uvnitř to ale vůbec nevypadalo, že by se schylovalo k velké party, jak slibovala kolegyně. Vlastně jsem měla dojem, že jsem toho muže odtrhla od sledování Anděla na horách.

    ...
    Autor: shutterstock.com

    On mezitím otevřel lahev vína a podával mi sklenku. „Já jsem kamarádka Jany,“ popisovala jsem mu. „Které Jany?“ nechápal. A mně až asi po deseti minutách došlo, že jsem někde plně jinde, u cizího člověka, který ani náhodou nehodlá slavit silvestra ve velkém.Hned jsem vytočila Janino číslo.

    „Jsem v Nových Hradech, nedala jsi mi špatné číslo popisné?“ Ujistila mě že ne. A já v pozadí telefonu slyšela, jak tam už probíhá hlasitý večírek. „Jsi v Nových Hradech u Českých Budějovic?“ ujišťovala se. „Ne, jsem v Nových Hradech u Chrudimi!“ Zkrátka na úplně druhé straně republiky…

    Náhoda nebo osud?

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    „Když už jste tady, co kdybyste nikam nejezdila?“ zeptal se mě můj hostitel. A já se rozhodla zůstat. Nakonec jsme strávili příjemný silvestrovský večer, hráli jsme společenské hry, pouštěli si známé šlágry a povídali si. Vůbec se mi odtamtud nechtělo odjet, ale slíbili jsme si, že si budeme psát. Ze spousty vyměněných esemesek a provolaných telefonátů se nakonec zrodila láska. A tak letos oslavíme už druhé výročí.
  • Co se stane, když nezhasnete svíčku? - Alena (33)

    Měla jsem náročný rok. Byla jsem single, musela se vystěhovat z nájemního bytu, najít si jiný podnájem a dostala jsem výpověď. Naše firma zkrachovala. Takže Vánoce nebyly moc veselé a na Silvestra jsem neměla vůbec chuť slavit.

    Silvestr ve dvou - s kamarádkou

    ...
    Autor: Shutterstock
    Naštěstí jsem měla kamarádku se stejným nechutenstvím, takže jsme se rozhodly sejít se v mém novém minibytě, nalévat se šampaňským, živit se křupkami a pouštět si romantické filmy.

    Ven nás vylákaly až novoroční ohňostroje, které nám vrátily dobrou náladu. Začaly jsme zase na chvíli věřit, že to nejhorší už jsme si zkrátka vybraly a už bude všechno jen lepší.

    Pitomá já!

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Když jsme se po dvouhodinové procházce vrátily domů, nevěřily jsme vlastním očím. Před domem stálo hasičské auto. „Někdo ze sousedů asi zapomněl zhasnout svíčku,“ podotkla jsem a v tu chvíli mi došlo, že jsem to byla já.

    „Vy jste majitelka toho bytu?“ chtěl vědět jeden z hasičů. „Ne, jen nájemnice,“ odpověděla jsem a v duchu nadávala sama sobě, že místo toho, abych myslela na škody, které se odehrály v mém pronajatém domově, přemýšlím o tom, jak je ten hasič pěkný chlap.„Žádné velké škody naštěstí nejsou,“ ujistil mě, „jen spousta dýmu.“ Škoda, říkala jsem si. Kdyby byly větší škody, třeba by se zdržel déle.

    Štěstí v neštěstí

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Druhý den odpoledne na mě před domem čekalo překvapení - ON. „Chtěl jsem se ujistit, že je všechno v pořádku,“ řekl mi s úsměvem. Pozvala jsem ho do svého stále ještě neuklizeného začouzeného bytu a nabídla mu čaj. „Co kdybych vám to pomohl uklidit?“ zeptal se. A tak jsme strávili společné odpoledne.

    Během úklidu jsme o sobě zjistili, že jsme oba single a je nám spolu dobře. A můj hasič už neodešel. Zůstal večer, i další den, a po měsíci se ke mně defi nitivně nastěhoval. A navíc přišel s nabídkou, která se neodmítá: s pracovním místem u nich na stanici. Na tu zásadní životní nabídku s manželstvím teprve čekám. Třeba to bude už letos na Silvestra.

Autor: red
Klíčová slova:  silvestr, příběhy, láska a vztahy
Diskuse ke článku
.