Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muži milovaní i nenávidění: 5 vět, které od nich nechceme nikdy slyšet

Milujeme je, ale občas nás dokážou pěkně naštvat
25. července 2013 | 06:00

V redakci jsme se bavily, jakou větou, nebo narážkou nás naše drahé polovičky dokážou nejvíce rozčílit, rozplakat nebo zklamat. Přesto všechno je ale milujeme. Ne nadarmo se říká, že muži jsou jako vzduch, bez kterého se ale nedá dýchat.

V redakci jsme s kolegyněmi provedly malý průzkum, vlastně takové povídání "mezi námi děvčaty".

Sedly jsme si a dlouho jsme si povídaly o tom, co nás na těch mužích přitahuje, proč a jak dokážeme milovat a jak je možné, že i když nás ten náš milovaný rozčílí, většinou mu se smíchem všechno odpustíme. Tady jsou naše odpovědi. A co dokáže naštvat vás?

Michala Jendruchová, redaktorka

Nejvíc mi vadí hloupé poznámky a vtípky na postavu. Nemyslím tím jen kila navíc, ale i obráceně. Vím, co to dokáže způsobit a vím, kolik žen to dohnalo do potíží. Nikdy nevíte, proč člověk vypadá, jak vypadá, proč váží, kolik váží. A nikdy nevíte, co právě prožívá.

Tereza Jandová, grafička

Nejvíc by mě naštvalo, kdyby mi můj přítel oznámil, že je gay. To bych asi nerozdýchala. U kamaráda by mi to vůbec nevadilo, možná naopak.

Eva Dvořáková, šéfeditorka

Rozčiluje mě, když muži mluví o svých bývalých přítelkyních, dělají si legraci z toho, že si neumím ani pořádně spočítat drobné, ale to jsou všechny věci, které se dají lehko přežít. Pořádně mě naštvat je hodně těžké, ale věta typu: "Téda, ty jsi nám pěkně přibrala," kterou mi řekl můj známý minulý rok v prosinci, mě skoro rozbrečela. Jenomže alespoň jsem kvůli tomu shodila přes deset kilo a nynější váhu si stále držím.

Andrea Zelníčková, redaktorka

Když trávíme společné večery, dokáže mě strašně rozčílit věta: "Dneska večer je fotbal. Chceš se taky dívat?" To nechci slyšet a zároveň mě dost naštve.

Lenka Chvostová, redaktorka

S manželem spolu bydlíme už 20 let, takže mě někdy rozčílí i úplné maličkosti. Třeba otázka "Zkontrolovala jsi mi všechny kapsy?" v moment, kdy dávám věci do pračky. Nechápu totiž, proč bych to měla dělat já. A tak to ani nedělám. Naposledy jsem mu minulý týden vyprala celou peněženku i se všemi doklady.
A z úst těch cizích? Určitě narážky na váhu. A oplzlé, rádoby vtipné poznámky.

Autor: Eva Dvořáková