Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Cizinky o českých mužích: Žít s nimi je očistec!

Ilustrační foto
2. srpna 2011 | 05:01

Blesk.cz se ptal cizinek, které už delší dobou žijí v České republice, jaký mají názor na české muže. Některé ženy si myslí, že to s nimi zase tak hrozné není, jiné si stěžovaly. Nejhorší je prý s českými muži sdílet jednu domácnost.

Slovenky mají o Češích poměrně kladné mínění. "Jsou otevřenější. To beru jako plus. Našinci si chrání intimitu. Svěří se jen nejbližšímu kamarádovi a před cizími lidmi mají problém," řekla Blesk.cz Lucia. "Jsou různí, jako jsou různí ve všech národnostech," dodala její krajanka a jmenovkyně. Obě dívky studují v Praze.

Tak ale možná mluví proto, že s českým partnerem ještě nežily v jedné domácnosti. To Američanka Asmara, která se v České republice provdala, už tak mírná není. "Chtějí tradiční ženu. Aby byla doma, vařila a uklízela. Jsou staromódní," vyřkla nekompromisní soud.

Kamarádi dobří, partneři nanic

Nejhorší zkušenost má asi žena z Jihoafrické republiky, která si nepřála být jmenována. Za Čecha se vdala a pak rozvedla, protože to podle jejích slov bylo k nevydržení. "Češi jsou prasata. Čecha už nikdy víc," má jasno žena, která tu ale zůstala a učí zde angličtinu.

"České kluky mám ráda. Je s nimi sranda a jsou to výborní kamarádi," trochu zachránila pověst našinců A. z Kazachstánu, která zde už několik let studuje. V tom s ní ale nesouhlasila Američanka Christina, která tu posledních pár let žije: "Kluci u nás jsou daleko přátelštější. Sice žiju v Praze, ale přítele mám v Kalifornii a neměnila bych."

Slečny a dámy byly k Blesk.cz hodně sdílné, vyfotit se ale nechtěla žádná, chrání si identitu. Možná si přece jenom i ty z nich, které na Čechy nadávají, plánují jednou nějakého vzít a založit s ním rodinu. Koneckonců jak se říká - chlapi jsou všichni (v tomto případě všude) stejní.

Autor: mivr, ljšk