Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pozor na milostné SMS: Francie je uznává jako důvod k rozvodu

Z telefonu se může provalit strašlivá pravda.
26. srpna 2009 | 13:22

Chcete se rychle a efektivně rozvést ve Francii? Opatřete si manželovu či manželčinu smsku určenou pro milence či milenku. Pak už rychlému rozvodu nestojí vůbec nic v cestě.

Podle nového rozhodnutí francouzského nejvyššího soudu totiž právě textová zpráva z mobilu dokazující mimomanželský poměr je dostatečným důvodem pro urychlený rozvod.

Toto rozhodnutí ruší prohlášení soudu nižší instance z roku 2007, který rozhodl, že používání smsek u soudu jako důkazních materiálů je porušováním soukromí. A dodnes přitom rozvodové řízení ve Francii často znamenalo vleklý proces. Použití smsek jako důkazního materiálu by mohlo ale vše uspíšit a usnadnit.

Jediným legálním způsobem pro rychlý a hladký rozvod byl právě „důkaz“ o nevhodném chování či jednání manželů vůči sobě. A tímto důkazem odteď mohou být právě smsky mezi nevěrnými manželi a jejich milenci. O nevěře odhaléné kvůli SMS čtěte ZDE!

Pokud s rozvodem jeden z partnerů nesouhlasí, musí ten, který o legální separaci manželů žádá, podat dostatečné důkazy o nevěře či nevhodném chování svého protějšku. A to bývá dost problém, neboť nevěra se bez soukromého detektiva dokazuje jen těžce. Vyjma právě zmíněných smsek. Pokud se manželé nedohodnou či nepodají vůči sobě usvědčující důkazy, musejí dva roky žít odděleně, aby ze zákona mohl soudce rozvod ukončit. V zákoně z roku 2004 je přitom dokonce uvedeno, že by měli čekat až šest let.

Australská telekomunikační společnost Telstra přitom tento měsíc přišla se zprávou, že nevěra dnes nejčastěji praskne právě smskou, což vyplynulo z jejího průzkumu mezi zákazníky.

Autor: Famous
Klíčová slova: sms;nevěra;
Diskuse ke článku
.