Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nedostatek peněz náš vztah po víc jak 20 společných letech zničil

Přítel si přes internet dopisuje s nějakými dívkami.
27. března 2009 | 07:14

S manželem jsme spolu od patnácti let. Hned, jak to šlo, byla svatba. Je nám 36 a 37 let a máme spolu dvě děti. Protože jsme se dostali do finančních potíží, začali jsme se hádat.

Pak jsem zjistila, že manžel naše neshody řešil tak, že si na internetu začal psát s různými ženami. S jednou měl asi poměr, i když říká, že je to jen kamarádka. Zjistila jsem, že jí v textovce oslovuje „miláčku“ a koupil jí k narozeninám docela drahý dárek. V práci si vzal dovolenou a odjel za ní. Přiznal se, až když jsem na to přišla. Slíbil, že toho nechá, ale zřejmě v tom za mými zády pokračuje. Chová se ke mně chladně a odměřeně, když si o tom s ním chci promluvit, začne strašně nadávat. Prý to ukončí, ale s ostatními lidmi na internetu si bude psát dál. Jsem z toho úplně na dně. Nevěřím mu ani slovo, ale dvacet let vztahu neumím jen tak zahodit. Navíc mě k němu vážou i společné dluhy. Jsem nešťastná. Co se s tím dá dělat? Radka, Český Těšín

NA VAŠE DOTAZY ODPOVÍDÁ:

PhDr. Petr Šmolka,
psycholg, psmolka@volny.cz

PhDr. Petr Šmolka, psycholog, psmolka@volny.cz
Autor: archiv

Milá Radko,

opravdu není snadné hodit za hlavu dvacet let společného života. Zvláště když je docela dobře možné, že teď pouze prožíváte svízelnou etapu, která sama časem odezní. Nějak se toho na vás nahrnulo moc. Od finančních potíží, až po celkem zákonité manželovo zahledění se do jiné ženy. Podobné věci se dějí. Zvláště těm, kdo spolu zažínali tak brzy jako vy. Někdy se dokonce mluví o tzv. syndromu nevybouřeného mládí. Nemá vůbec cenu, abyste s manželem teď vaši situaci rozebírala; jen by padala zbytečně zraňující slova. Raději se věnujte sama sobě. Udělejte si nějakou radost, vyrazte mezi lidi, kdyby vám bylo hodně „ouvej“, tak zavítejte i do některé z manželských poraden. Možná není tak nepodstatné, že jsou bezplatné.
Adresu najdete na www.amrp.cz.

Autor: připravila: vin