Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Manžel mě podvádí se svou zaměstnankyní

Zaměstnání
25. března 2009 | 05:35

Pracovala jsem s manželem, který má jednu zaměstnankyni. Začala jsem na ni žárlit. Stále častěji se zdržoval v práci a ona také, chodili spolu na pivo a já seděla doma s dcerou.

Tvrdil mi, že chodí s kamarády. Později jsem zjistila, že si v noci, když spím, posílají si SMS. Říkal mi, že s ní nic nemá, že jde jen o kamarádství. Začal mi lhát a přespával v kanceláři. Nervově jsem se sesypala a začala brát prášky. Při jedné hádce jsem mu dala facku a řekla, ať si jde za ní. Večer se vrátil. Teď už se nehádáme, ale není to ono. V práci tráví stále mnoho času a přespává tam. Pavla, Karlovy Vary

NA VAŠE DOTAZY ODPOVÍDÁ:

PhDr. Petr Šmolka,
psycholg, psmolka@volny.cz

PhDr. Petr Šmolka, psycholog, psmolka@volny.cz
Autor: archiv

Milá Pavlo,

červík žárlivosti si svou žravostí zpravidla nezadá ani s hnízdem pořádně vyhladovělých termitů. Nutno přiznat, že často s podobně destruktivními dopady. Svou krmi si navíc sám záměrně vyhledává, signály nevěry je schopen vidět i tam, kde vůbec žádné nejsou. Natož, aby přijal nějaké jiné vysvětlení tam, kde je od partnera dostává. Nevím, zda je vám manžel věrný. Vím jen jedno: pokud chcete něco změnit, jestliže chcete váš vztah zachránit, budete muset něco změnit nejdříve vy sama u sebe. Především přestaňte doma vytvářet atmosféru, ze které by nakonec utekl skoro každý. Nevyslýchejte, nevyčítejte, raději se příliš nevyptávejte. Zároveň byste však měla dát manželovi možnost, aby vás alespoň někdy trochu postrádal. Nevysedávejte vyčítavě doma. Jděte večer někam se svou kamarádkou, přihlaste se třeba do jazykového kurzu nebo na cvičení. Zkrátka mějte něco, co vás občas donutí to vaše soužití také trochu pootevřít. Abychom si ale rozuměli! Cílem není záměrná provokace manželovy žárlivosti. Nemá cenu, abyste se tvářila tajuplně, odmítala mu říci, kam jdete a kdy se vrátíte. A pak chodila tři hodiny venku, cestou domů si koupila za rohem benzínky kytici tulipánů a tvářila se zároveň rozpustile a trochu i provinile. Ať klidně ví, že jste šla cvičit, nebo na angličtinu. Jen ho prostě neberte s sebou.

Autor: připravila: mif