Neděle 22. prosince 2024
Svátek slaví Šimon, zítra Vlasta
Zataženo, déšť 5°C

Panenka s bazalkovým pestem

Vepřová panenka s bazalkovým pestem a parmezánem
17. června 2011 | 21:30

Toto efektní jídlo si můžete přidat do seznamu rychlých snadných večeří. S vařenými brambory, zeleninovým salátem, či jen tak s chlebem bude chutnat všem. Nezapomeňte si k tomu otevřít láhev dobrého červeného vína!

Budete potřebovat:

(pro 4 osoby)
400 g vepřové panenky
35 g bazalkového pesta
30 g strouhaného parmezánu
sůl, pepř
200 ml červeného vína

Autor: Archív
Postup:

Vepřovou panenku rozkrojte na velký plát, naklepejte, osolte, opepřete a nechte 20 minut v chladu. Pak maso potřete pestem a posypejte sýrem. Opatrně zaviňte do rolády. Nakrájejte na menší kousky, které napichujte na grilovací jehly. Ty dejte do zapékací misky, podlijte červeným vínem a pečte při mírné teplotě. V průběhu pečení podlévejte výpekem.

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut


Autor: pil, Kbak
Diskuse ke článku
.