Neděle 22. prosince 2024
Svátek slaví Šimon, zítra Vlasta
Oblačno 4°C

Houbový speciál: Pečené hřiby ve vinné marinádě

Fotografie
20. srpna 2010 | 16:20

Seriál: Příznivé teploty a dostatek vláhy plní v těchto dnech koše houbařů, kteří si z lesa odnášejí pestré a chutné úlovky. Sběrem to však celé nekončí, ale naopak začíná. Co si s houbami počít? Zkuste hříbky připravit ve vinné marinádě!

Potřebujeme:

600 g hřibů
2 stroužky česneku
20 g másla
2 PL olivového oleje
šťávu z 1 citronu
50 ml suchého bílého vína
sůl, čerstvě mletý pepř
1 PL nasekané petrželky
1 ČL nasekaných lístků tymiánu
dílky citronu

Příprava: 20 minut

Postup:

Hřiby očistíme a podélně nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme houby a česnek a několik minut opékáme. Přilijeme citronovou šťávu a víno, osolíme, opepříme a vaříme při mírné teplotě asi 5 minut. Houby vyndáme a upravíme na plochou mísu. Vypečenou šťávu v pánvi zredukujeme.Vmícháme petrželku a tymián, dochutíme a přelijeme na houby. Podáváme ozdobené dílky citronu.

Energetická hodnota: 133 kcal/559 kJ

Autor: red, amp
Klíčová slova: houby
Diskuse ke článku
.