Potřebujeme:
600 g hřibů
2 stroužky česneku
20 g másla
2 PL olivového oleje
šťávu z 1 citronu
50 ml suchého bílého vína
sůl, čerstvě mletý pepř
1 PL nasekané petrželky
1 ČL nasekaných lístků tymiánu
dílky citronu
Příprava: 20 minut
Postup:
Hřiby očistíme a podélně nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme houby a česnek a několik minut opékáme. Přilijeme citronovou šťávu a víno, osolíme, opepříme a vaříme při mírné teplotě asi 5 minut. Houby vyndáme a upravíme na plochou mísu. Vypečenou šťávu v pánvi zredukujeme.Vmícháme petrželku a tymián, dochutíme a přelijeme na houby. Podáváme ozdobené dílky citronu.