Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Zataženo, déšť 5°C

Evrovpská kuchyně: Netradiční řecká čočková polévka

Fotografie
5. srpna 2010 | 11:27

Cestujete prstem po mapě a ráda byste ochutnala cizokrajné speciality? V prázdninovém seriálu vám přiblížíme atmosféru kuchyní zemí Evropské unie. Seznámíme vás s typickými jídly a představíme zajímavého rodáka. Na řadě je tentokrát slunné Řecko a jeho skvělá čočkovka.

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

200 g čočky
1 cibuli
100 ml olivového oleje
1 stroužek česneku
3 lžíce rajčatového protlaku
2 chilli papričky
1 bobkový list
sůl, mletý pepř

Postup:
Cibuli a česnek zpěňte na oleji, přidejte protlak, papričky a předem namočenou čočku. Zalijte vodou, a vařte, dokud čočka nezměkne. Poté vyndejte papričky, bobkový list a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.

Autor: red, amp
Klíčová slova: řecko, dobrou chuť, recept, polévka
Diskuse ke článku
.