Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 steaky z lososa po 150 g
bylinky
300 g hladké mouky
6 vajec
olivový olej
200 g cukety
200 g mrkve
120 g patizonu
50 g cukrového hrášku
40 g másla
100 ml bílého vína
300 g špenátu
60 g ricotty
Postup:
1. Z mouky, tří vajec a tří lžic olivového oleje vypracujte hladké těsto, které vyválejte na delší plátky silné asi 1,5 cm. Do půlky takto vyváleného plátu rozmístěte kuličky náplně ze spařeného špenátu, ricotty a soli. Překlopte druhou půlkou těsta, přimáčkněte a dostatečně velkým kulatým tvořítkem vykrajujte ravioli tak, aby náplň byla vždy pokud možno uprostřed.
2. Zeleninu nakrájejte na rovnoměrné kusy, pokapejte ji olivovým olejem, osolte a vložte do napařovacího košíku. Steaky z lososa posypejte nakrájenými bylinkami, mírně osolte a vařte společně se zeleninou a raviolami 12 minut v páře.
3. Ze třech žloutků a vína vyšlehejte ve vodní lázni pěnu, kterou dochuťte solí, vinným octem a máslem.