Neděle 20. září 2020
Svátek slaví Oleg, zítra Matouš
Polojasno 22°C

Zapečená žebírka

9. října 2009 | 11:49

Doba přípravy: 40 minut, Doba pečení: 20 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 silnější plátky z vepřového karé
500 g kysaného zelí
100 g slaniny
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 bramboru
250 g zakysané smetany
4 lžičky kečupu
mletý pepř
olej
sůl

Postup:


1. Plátky masa naklepejte, osolte a zprudka po obou stranách opečte na oleji. Ve vypečené šťávě osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky slaniny. Přidejte prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, pepř a duste.

2. Když zelí změkne, zahustěte je nastrouhanou syrovou bramborou. Maso rozložte na vymazaný plech, na každý plátek položte hromádku zelí a lžičku zakysané smetany.

3. Zapečte v předehřáté troubě. Každou porci podávejte ozdobenou smetanou a kečupem, případně kouskem kapie.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články