Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 silnější plátky z vepřového karé
500 g kysaného zelí
100 g slaniny
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 bramboru
250 g zakysané smetany
4 lžičky kečupu
mletý pepř
olej
sůl
Postup:
1. Plátky masa naklepejte, osolte a zprudka po obou stranách opečte na oleji. Ve vypečené šťávě osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky slaniny. Přidejte prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, pepř a duste.
2. Když zelí změkne, zahustěte je nastrouhanou syrovou bramborou. Maso rozložte na vymazaný plech, na každý plátek položte hromádku zelí a lžičku zakysané smetany.
3. Zapečte v předehřáté troubě. Každou porci podávejte ozdobenou smetanou a kečupem, případně kouskem kapie.
Doba přípravy: 40 minut, Doba pečení: 20 minut
Články odjinud