Budete potřebovat (na 4 porce):
600 g vepřového masa z krkovičky
2 lžíce oleje
sůl
2 lžičky grilovacího koření
4 stroužky česneku
2 lžíce hořčice
1 lžíci sójové omáčky
1 lžíci worcestru
2 lžíce nasekaných bylinek (petrželová nať, pažitka, kopr)
Postup:
1. Maso očistěte, osušte, nakrájejte na plátky, naklepte a osolte. Do misky nalijte olej a přidejte čerstvé bylinky, rozmačkaný česnek, grilovací koření, hořčici a sójovou a worcestru. Nezapomeňte směs dobře promíchat. Do marinády namočte plátky masa a nechte je v chladu odležet minimálně dvě hodiny.
2. Poté dejte maso na gril. Podávejte ho se zeleninovým salátem, ale pochutnáte si na něm i s čerstvým pečivem.
Klíčová slova: vaření;recept;gril;grilování;vepřové;krkovička;bylinky
Diskuse ke článku
.
Články odjinud