Pondělí 25. listopadu 2024
Svátek slaví Kateřina, zítra Artur
Oblačno, déšť se sněhem 5°C

Lesnická krkovička

ilustrační foto
9. října 2009 | 11:03

Budete potřebovat (na 4 porce):

600 g vepřového masa z krkovičky
2 lžíce oleje
sůl
2 lžičky grilovacího koření
4 stroužky česneku
2 lžíce hořčice
1 lžíci sójové omáčky
1 lžíci worcestru
2 lžíce nasekaných bylinek (petrželová nať, pažitka, kopr)

Postup:

1. Maso očistěte, osušte, nakrájejte na plátky, naklepte a osolte. Do misky nalijte olej a přidejte čerstvé bylinky, rozmačkaný česnek, grilovací koření, hořčici a sójovou a worcestru. Nezapomeňte směs dobře promíchat. Do marinády namočte plátky masa a nechte je v chladu odležet minimálně dvě hodiny.

2. Poté dejte maso na gril. Podávejte ho se zeleninovým salátem, ale pochutnáte si na něm i s čerstvým pečivem.

Autor: archiv