Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Recept do sbírky

Řízečky Ája
30. listopadu 2005 | 14:30

Pro milovníky vaření přinášíme další recepty do sbírky

Řízečky Ája - POTŘEBUJETE:* 5 brambor uvařených ve slupce * 5 polévkových lžic zeleninové směsi * 4 lžíce sterilovaných žampionů * 3 vejce * 100 g uzeného sýra * 100 g měkkého salámu * strouhanku * sůl, pepř POSTUPUJTE NÁSLEDOVNĚ: Vychladlé uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy. Přidejte rozšlehaná vejce, sýr nastrouhaný najemno, žampiony, předvařenou zeleninu a salám nakrájený na kousky. Všechno smíchejte, osolte a opepřete. Ze směsi tvarujte menší bochánky. Obalujte je ve strouhance, mírně je zploštěte a po obou stranách osmažte. Podávejte s bramborami nebo s bramborovou kaší. Kilojouly: 1 porce obsahuje asi 1 700 kJ


Cuketa s paprikami POTŘEBUJETE: * 1 menší cuketu * 1 velkou cibuli * 4 zelené papriky * 2 rajčata * 2 kostky taveného sýra * 1 polévkovou lžíci oleje * 1 lžičku Vegety * sůl, pepř POSTUPUJTE NÁSLEDOVNĚ: Omytou cuketu, papriky a rajčata nakrájejte na kousky. V pánvi rozehřejte olej a na něm osmažte cibuli nakrájenou najemno. Přidejte směs nakrájené zeleniny, ochuťte Vegetou a osolte. Pod pokličkou duste téměř doměkka. Potom přidejte tavený sýr nakrájený na kousky a míchejte, dokud se nerozpustí. Hotový pokrm podávejte s chlebem nebo s pečivem. Kilojouly: 1 porce obsahuje asi 650 kJ

Související články