Pondělí 25. listopadu 2024
Svátek slaví Kateřina, zítra Artur
Polojasno 7°C

Zeleninový talíř

13. října 2009 | 13:37

Doba přípravy: 30 minut, doba grilování: 40 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

2 baklažány
4 malé cukety
1 svazek mladých cibulek
1 červenou papriku
5 stroužků česneku
4 lžíce olivového oleje
1 lžíci nasekaných bylinek (tymián, oregano, rozmarýn, bazalka)
sůl, pepř
150 g sýra feta
100 g slaniny (nemusí být)

Postup:

Baklažány a cukety umyjte a nakrájejte na kolečka. Osolte a nechte 20 minut odstát. Papriku umyjte, zbavte jadérek a nakrájejte na větší kousky.
Cibulku a česnek očistěte, z cibulky odkrojte nať, česnek nakrájejte na plátky. Baklažán a cuketu opláchněte od soli a zeleninu promíchejte s bylinkami, pepřem a solí a se 3 lžícemi oleje.
Zbylým olejem potřete 4 kusy dostatečně velkého alobalu, zeleninu se slaninou na ně rozdělte, obal dobře uzavřete a směs pečte na rozpáleném grilu asi 25 – 30 minut nebo doměkka. Hotovou zeleninu položte na talíře a posypte kostkami sýra. Zeleninu můžete grilovat i bez alobalu přímo na roštu a na závěr ji posypat kostkami sýra a případně ještě pokapat olivovým olejem.

Autor: archiv