Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Pstruh na víně

13. října 2009 | 10:17

Doba přípravy: 35 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 větší pstruhy
300 g kořenové zeleniny
3 lžíce oleje
300 ml bílého vína
300 ml smetany
400 g brambor uvařených ve slupce
200 g sterilovaného hrášku
4 stroužky česneku
sůl, pepř

Postup:

Očištěné a omyté pstruhy osolte a opepřete. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte nadrobno, na rozpáleném oleji v pánvi je orestujte, podlijte vínem a duste asi 5 minut. Vložte pstruhy a přikryté je duste asi 10 minut. Hotové ryby vyjměte, do výpeku vlijte smetanu a povařte 3 minuty. Přidejte oloupané brambory nakrájené na hranolky, hrášek, prolisovaný česnek, petrželovou nať a uvařte doměkka. Ryby vložte do zeleninové omáčky a podávejte s opečenými bramborami.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.