Úterý 22. září 2020
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Jasno 23°C

Houbová bramboračka

14. října 2009 | 16:11

Doba přípravy: 40 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

300 g čerstvých hub
400 g brambor
2 velké mrkve
2 petržele
1 menší celer
1 cibuli
sůl, pepř
1 lžičku houbového koření
2 kostky kuřecího nebo zeleninového bujónu
2 lžíce másla nebo oleje
2 lžíce petrželové natě

na zavářku:

1 vejce
4 až 5 lžic hrubé mouky
špetku soli

Postup:

Houby, cibuli, mrkev, petržel a celer očistěte a nakrájejte. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli zpěňte na 2 lžících másla, přidejte houby a ostatní zeleninu.
Směs ochuťte houbovým kořením, solí, pepřem a poduste. Kostky bujónu rozpusťte v 1,5 litru vody, zeleninu podlijte, přidejte brambory a uvařte doměkka.
Z vajec, mouky a soli vypracujte tuhé těsto jako na nudle. Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle přímo na vál a nechte chvíli proschnout. Zavářku vhoďte do vroucí polévky a ještě chvíli povařte, aby změkla. Petrželovou nať nasekejte nadrobno a ozdobte jí jednotlivé porce.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články