Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kuřecí polévka s rýží

Kuřecí polévka
9. října 2009 | 13:10

Doba přípravy: 20 minut, doba vaření: 65 minut

Budete potřebovat (pro 8 osob):

1 kuře
2 lžíce citronové šťávy
4 lžíce sójové omáčky
1 kostku kuřecího bujonu
1 lžíci celého pepře
1 bobkový list
100 g dlouhozrnné rýže
150 g pórku
3 rajčata
4 mrkve
200 g květáku
100 g hrášku
mletý bílý pepř, sůl

Postup:
Kuře omyjte, naporcujte, vložte do většího hrnce a zalijte 4 l vody. Přidejte citronovou šťávu, sójovou omáčku, rozdrobenou kostku bujonu, celý pepř, bobkový list a špetku soli. Vše vařte asi 45 minut. Uvařené maso vyjměte, vývar přeceďte a opět přiveďte do varu. Přidejte opláchnutou rýži a vařte 10 minut. Rajčata oloupejte a rozpulte, odstraňte semínka a dohromady s mrkví nakrájejte na malé kostky. Omytý pórek nakrájejte na tenká kolečka a květák rozdělte na růžičky. Rajčata, mrkev, květák a hrášek přidejte do vývaru a vařte ještě 10 minut. Z uvařeného kuřete odstraňte kůži, maso oberte od kostí, pokrájejte na menší kousky a vraťte zpět do polévky. Polévku nakonec dle potřeby dochuťte solí, bílým pepřem a kolečky pórku.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, kuře, rýže, kuřecí, polévka
Diskuse ke článku
.
Související články