Polévka s bramborovými kuličkami | Pro ženy | Blesk.cz
Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Polévka s bramborovými kuličkami

9. října 2009 | 13:03

Doba přípravy: 15 minut, Doba vaření: 20 minut

Budete potřebovat (pro 8 osob):

3 l silného slepičího vývaru
slepičí maso z vývaru
1 mrkev
1 petržel
100 g žampionů
1 lžíce másla
na bramborové kuličky:
1 kg vařených brambor ve slupce
4 až 5 lžic hrubé mouky
2 vejce
sůl

Postup:
Mrkev a petržel oškrábejte a spolu s masem nakrájejte na nudličky. Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a všechnu zeleninu poduste na másle doměkka. Maso z vývaru nakrájejte na kousky. Brambory uvařené ve slupce ještě teplé oloupejte, propasírujte a nechejte vychladnout. Vejce rozšlehejte se solí a hrubou moukou, přidejte brambory a vypracujte na pracovní desce vláčné těsto. Tvarujte malé kuličky a vařte je v osolené vodě asi 15 minut nebo dokud nevyplavou na povrch. Vývar zahřejte, rozdělte do talířů, přidejte dušenou zeleninu, maso, bramborové kuličky a servírujte.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články