Budete potřebovat (pro 8 osob):
3 l silného slepičího vývaru
slepičí maso z vývaru
1 mrkev
1 petržel
100 g žampionů
1 lžíce másla
na bramborové kuličky:
1 kg vařených brambor ve slupce
4 až 5 lžic hrubé mouky
2 vejce
sůl
Postup:
Mrkev a petržel oškrábejte a spolu s masem nakrájejte na nudličky. Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a všechnu zeleninu poduste na másle doměkka. Maso z vývaru nakrájejte na kousky. Brambory uvařené ve slupce ještě teplé oloupejte, propasírujte a nechejte vychladnout. Vejce rozšlehejte se solí a hrubou moukou, přidejte brambory a vypracujte na pracovní desce vláčné těsto. Tvarujte malé kuličky a vařte je v osolené vodě asi 15 minut nebo dokud nevyplavou na povrch. Vývar zahřejte, rozdělte do talířů, přidejte dušenou zeleninu, maso, bramborové kuličky a servírujte.
Doba přípravy: 15 minut, Doba vaření: 20 minut
Klíčová slova: vaření;recept;slepičí;vývar;polévka;bramborové;kuličky
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud