Budete potřebovat (pro 4 osoby):
500 g uvařených brambor
100 g hrubé mouky
100 g krupice
1 vejce
špetku prášku do pečiva
40 g másla
škvarky
sůl
mouku na posypání válu
Postup:
1. K uvařeným, oloupaným a prolisovaným bramborám přidejte mouku, krupici a prášek do pečiva, vejce, máslo, sůl a vypracujete tužší těsto. Na pomoučeném válu z těsta vytvarujte bochánek a z něho menší kousky.
2. Každý rozválejte do tvaru obdélníku. Škvarky posekejte najemno nebo umelte na masovém strojku. Na každý bramborový obdélníček dejte polévkovou lžíci připravené hmoty. Uzavřete a vytvarujte válečky.
3. Válečky vařte v mírně osolené vodě asi pět minut. Můžete je podávat přelité osmaženou cibulkou nebo s kysaným zelím a s chlebem.
Náš tip:
Podobným způsobem můžete připravit i válečky s uzeným masem. Stačí uzené maso umlít najemno.
Doba přípravy: 35 minut
Články odjinud