Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Bramborové šišky

12. října 2009 | 13:11

Doba přípravy: 35 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

600 g uvařených brambor
250 g hrubé mouky
1 až 2 klobásy
100 g slaniny
2 vejce
1 cibuli
mletou papriku
sůl

Postup:

1. Brambory nastrouhejte najemno, přidejte mouku, sůl a vypracujte těsto.

2. Z těsta vytvarujte dlouhé válečky, které nakrájejte na kusy dlouhé přibližně dva centimetry. Každý kousek ještě na válu rukou zaoblete. Šišky vhoďte do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch (přibližně čtyři minuty).

3. Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte na ní nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte kolečka klobásy, posypejte mletou paprikou, přimíchejte rozšlehané vejce a připravte smaženici. Podávejte s horkými šiškami.

Náš tip:
Hlavně děti milují sladkou variantu – hotové šišky stačí posypat mletým mákem smíchaným s cukrem moučkou a polít rozpuštěným máslem.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články