Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Bramborový koláč

11. října 2009 | 14:01

Doba přípravy: 50 minut, doba pečení: 20 až 30 minut

Budete potřebovat (na 20 kusů):

2 pláty listového těsta
4 brambory uvařené ve slupce
150 g slaniny
1 kelímek zakysané smetany
7 stroužků česneku
1 vejce
mletý pepř
mletou papriku
sůl, rozmarýn
1 lžíci sekané petrželové natě

Postup:

1. Uvařené brambory nechte vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ochuťte pepřem, paprikou, rozmarýnem, nasekanou petrželovou natí a solí.

2. Oba pláty listového těsta rozválejte. Jeden položte na plech, pokryjte bramborami a překryjte druhým. TADY TO NESEDÍ!!! Povrch propíchejte vidličkou a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte ve vyhřáté troubě dozlatova.

3. Smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem. Koláč nakrájejte na větší čtverce a na každý navršte kopeček smetany. Slaninu nakrájejte nadrobno, opečte ji a spolu s vypečenou šťávou vlijte na brambory. Podávejte teplé.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články