Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Zelný nákyp se šunkou

11. října 2009 | 10:37

Doba přípravy: 50 minut, doba zapékaní: 20 až 30 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

200 g uzeného masa nebo šunky
1 kg červeného hlávkového zelí
8 lžic oleje
100 g strouhanky
4 vejce
1 větší cibuli
tuk na vymazání a strouhanku na vysypání formy
olej, sůl

Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažte na oleji do sklovita. Přisypte pokrájené zelí, osolte, opepřete a duste doměkka. Odstavte a do zchladlého zelí přidejte žloutky, strouhanku a nadrobno nakrájené uzené maso. Nakonec zlehka vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Pekáč vymažte tukem a vysypte strouhankou, naplňte připravenou směsí a zapékejte v předem vyhřáté troubě. Nákyp můžete podávat s bramborovou kaší.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články