Neděle 20. září 2020
Svátek slaví Oleg, zítra Matouš
Polojasno 22°C

Chléb z celozrnné mouky

9. října 2009 | 10:24

Budete potřebovat na 1 bochník:

400 g celozrnné mouky
100 g hladké mouky
1 lžičku soli
1 lžičku oleje
2 lžičky sušeného droždí
50 g sezamových semínek
50 g slunečnicových semínek
olej na vymazání tuku a mouku na vysypání formy

Postup:

1. Ve vodě smíchejte olej se sušeným droždím a nechte stát na teplém místě asi půl hodiny.

2. Mezitím v jiné nádobě smíchejte celozrnnou a hladkou mouku, sůl, sezamová a slunečnicová semínka. K sypkým přísadám přidejte připravený kvásek, smíchejte a nechte kynout, dokud se objem nezdvojnásobí.

3. Vykynuté těsto promíchejte a vložte do chlebové formy vymazané olejem a vysypané moukou nebo vytvarujte bochník a dejte na plech. Pečte asi 55 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Recept od čtenářky Věry z Přerova

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články