Budete potřebovat na 1 bochník:
400 g celozrnné mouky
100 g hladké mouky
1 lžičku soli
1 lžičku oleje
2 lžičky sušeného droždí
50 g sezamových semínek
50 g slunečnicových semínek
olej na vymazání tuku a mouku na vysypání formy
Postup:
1. Ve vodě smíchejte olej se sušeným droždím a nechte stát na teplém místě asi půl hodiny.
2. Mezitím v jiné nádobě smíchejte celozrnnou a hladkou mouku, sůl, sezamová a slunečnicová semínka. K sypkým přísadám přidejte připravený kvásek, smíchejte a nechte kynout, dokud se objem nezdvojnásobí.
3. Vykynuté těsto promíchejte a vložte do chlebové formy vymazané olejem a vysypané moukou nebo vytvarujte bochník a dejte na plech. Pečte asi 55 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Recept od čtenářky Věry z Přerova