Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kitfo

Kitfo
15. října 2009 | 15:01

Budete potřebovat:

750 g hovězí svíčkové
čtvrt hrníčku kořeněného másla
1 menší jemně nakrájenou cibuli
2 stroužky jemně nakrájeného česneku
2 lžíce jemně nakrájené zelené papriky
lžíce jemně nakrájeného zázvoru
lžíce chilli
lžíce berberie
sůl
černý pepř
citronový džus na ochucení

Postup:

Maso nakrájejte najemno, dejte do zakryté mísy a nechte stát. Rozpusťte na pánvi máslo a přidejte lžíci cibule, půl lžíce česneku, půl lžíce nastrouhaného zázvoru a špetku kurkumy, kardamomu, skořice, 1 hřebíček a muškátový oříšek. Nechte pět minut vařit na mírném ohni.
Nalijte máslo do velké pánve, přidejte cibuli, zelené papričky, chilli, zázvor, kardamom a restujte dvě minuty za stálého míchání. Zmírněte plamen a přidejte lžíci berberie. Odstavte. Máslo vlijte do velmi jemně nakrájeného syrového masa, dosolte, opepřete a kápněte citronovou šťávu. Vše dobře promněte a servírujte. Maso lze i na závěr vložit do pánve a mírně ho orestovat.

Autor: archiv