Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Doro Wot

Doro Wot
15. října 2009 | 07:04

Budete potřebovat (na 4 porce):

půlku kuřete
3 šálky červené cibule
4 polévkové lžíce berberie (namísto berberie můžete použít směs ze lžíce papriky, půl lžíce cayenského pepře, čtvrt lžíce mletého černého pepře, 1/2 lžíce čerstvého zázvoru)
čtvrt šálku citronové šťávy
4 vejce
olivový olej

Postup:


Kuře nakrájejte na drobné porce včetně kostí. Naložte na deset minut do šálku vody a 1/4 šálku citronového džusu. Poté maso osušte. Mezitím osmažte na sucho na drobno nakrájenou červenou cibuli, přidejte olej, nechte smažit a pravidelně dolévejte vodu. Poté přidejte porce masa, zamíchejte, přisypejte koření. Na mírném plameni vařte do měkka. V případě potřeby podlijte vodou. Jídlo je ostré, pepř tedy dávkujte dle vlastní chuti. Před servírováním do omáčky vložte čtyři natvrdo uvařená a oloupaná vejce, nerozmíchávejte.

Autor: Majka Vinická